>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ігор Скуз виграв і другий етап чемпіонату України

18-19 серпня на київському автодромі "Чайка" пройшов другий етап Чемпіонату України з кільцевих перегонів.

Фото: Денис Сергієнко, прес-служба Автомобільної федерації України

Участь у змаганнях взяли кращі гонщики країни, а організатором виступила Федерація автоспорту України.

Перемогу в суботній гонці здобув Ігор Скуз. Стартуючи з першої позиції, Ігор значно відірвався від переслідувачів і навіть не дав суперникам можливості претендувати на перше місце.

Фото: Денис Сергієнко, прес-служба Автомобільної федерації України

Значно складніше ситуація склалася для іншого гонщика команди Master Kart racing team Олега Скуза. Через проблеми з трансмісією у кваліфікації Олег стартував лише із сьомої позиції, але вже на перших колах зробив низку успішних обгонів і залишив попереду лише рідного брата і Валерія Жовтонога.

Фото: Денис Сергієнко, прес-служба Автомобільної федерації України
Протистояння Валерія та Олега стало головною інтригою дня. В результаті першим фінішував Ігор Скуз, другим - Валерій Жовтоног, третім - Олег Скуз. Але відразу після закінчення гонки судді змагань за фальстарт додали Валерієві Жовтоногу 20 штрафних секунд, що вивело на другу позицію Олега Скуза.

Недільна гонка принесла братам Скузам одну перемогу і одну поразку. Якщо Ігор, як і напередодні, фінішував першим, то Олег проїхав лише одне коло. Стартуючи з другої позиції, старший Скуз через технічні неполадки пропустив уперед більшість суперників. Коли ж Олег почав надолужувати згаяне, сталося непередбачуване - єдина представниця прекрасної статі Ксенія Нікс не впоралася з керуванням. Автомобіль харків'янки занесло саме в той момент, коли Олег Скуз ішов на обгін. Зіткнення завершилося серйозною аварією, яка не дала Олегові можливість продовжити гонку.

Фото: Денис Сергієнко, прес-служба Автомобільної федерації України
"Ми були повністю задоволені результатами першого гоночного дня, адже я впевнено фінішував першим, а Олег зміг значно покращити свій результат, - каже переможець другого етапу Чемпіонату України з кільцевих перегонів Ігор Скуз. - Те, що відбулося другого дня, можна назвати тільки невдачею. По суті, Олег розбив машину через чужу помилку. Це спорт, таке трапляється. Щось подібне сталося зі мною на першому етапі Кубка Європи ЄTCC, коли в мене буквально влетів Крістіан Фішер. За те зіткнення я поплатився результатом і посів лише п'яте місце в Європі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram