>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гран-прі Сингапуру: Феттель виграє, Алонсо лідирує

Німецький пілот команди Red Bull Себастьян Феттель став переможцем Гран-прі Сингапуру, що завершився в неділю.

Гран-прі Сингапуру: Феттель виграє, Алонсо лідирує
Алонсо (справа) - Феттелю: "Нас не догонишь!"
Фото: f1headlines.ru

Діючий чемпіон світу, який розпочав гонку із третьої позиції, випередив британця Дженсона Баттона (McLaren), який приїхав до фінішу другим, на 8,9 секунди. Замкнув трійку кращих лідер чемпіонату іспанець Фернандо Алонсо (Ferrari), він програв  Феттелю другу перемогу в сезоні - 15,2 секунди.

За крок від подіуму зупинився британський пілот Force India Пол ді Реста, який продемонстрував найкращий результат у кар'єрі.

Стартувавши з поул-позиції Льюїс Хемілтон (McLaren) не зміг завершити гонку, зійшовши на 23-му колі через несправності коробки передач. Машина безпеки виїжджала на трасу через аварію Нараїна Картікеяна (HRT), а також через зіткнення пілота Mercedes Міхаеля Шумахера і Жана-Еріка Верня (Toro Rosso), через що обидва зійшли з траси.

Пастор Мальдонадо (Williams), який пішов на гонку другим, також не фінішував - виникла проблема з гідравлікою.

У призовій десятці також фінішували: 5 - Ніко Росберг; 6 - Кімі Райкконен; 7 - Ромен Грожан; 8 - Феліпе Масса; 9 - Даніель Рікк'ярдо; 10 - Марк Веббер.

Алонсо, котрий набрав 194 очки, далі лідирує в заліку пілотів, а Феттель (165) вийшов на другу сходинку, випередивши Райкконена (149). В активі четвертого Хемілтона залишилося 142 очки, Веббер розташувався на п'ятій позиції - 133 очки.

Наступний етап чемпіонату світу - Гран-прі Японії - пройде 5-7 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram