>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Заубер" очолила перша в історії Ф-1 жінка-президент

Петер Заубер пішов...

"Заубер" очолила перша в історії Ф-1 жінка-президент
Мониша Кальтенборн
Фото: f1.1tv.com.ua

Моніша Кальтенборн змінила Петера Заубера на посаді глави команди "Формули-1" Sauber.

Кальтенборн, яка останнім часом обіймала в команді посаду генерального директора, вступає в нову посаду негайно, а Заубер збереже за собою місце голови ради директорів Sauber Group.

"Ми давно вирішили, що Моніша вступить на моє місце, але не говорили про конкретні терміни. Зараз саме час для нас обох зробити це. Я не сумніваюся, що вона володіє всіма необхідними навичками, щоб стати видатною главою команди, і я також впевнений, що вона гарантовано зробить все для того, щоб команда продовжувала жити. Це дуже важливо для мене", - цитує Заубера Autosport.

Кальтенборн народилася 1971 року в Індії. Після навчання у Віденському університеті та Лондонській школі економіки вона 1998 року приєдналася до Fritz Kaiser Group, компанії, що стояла біля витоків заснування "Заубера". 2000 року Кальтенборн стала главою юридичного відділу команди, а ще через 10 років - генеральним директором Sauber Motorsport AG.

Команда, заснована Петером Заубером, дебютувала в "Королівських перегонах" 1993 року. 2006-2010 років в епоху співпраці з BMW "стайня" неодноразово піднімалася на подіуми, одного разу її гонщик Роберт Кубіца став переможцем Гран-прі. На сьогодні Sauber посідає 6-е місце в Кубку конструкторів, за п'ять гонок до завершення чемпіонату відстаючи від Mercedes (5) всього на 20 очок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram