>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Формула-1" йде на схід

Гран-прі Таїланду бути!

"Формула-1" йде на схід
Фото: forum.webpark.ru

"Азіатський вектор" розвитку "Формули-1" призвів до появи в календарі гонок в Індії, Кореї, Об'єднаних Арабських Еміратах, Сингапурі та багатьох інших країнах регіону. В недалекому майбутньому до них, схоже, може додатися ще одна. Ентузіасти з Таїланду змогли домовитися з Берні Екклстоуном про фінансові умови контракту. Тепер справа за малим - побудувати автодром. У кращому разі гонка на ньому може відбутися вже 2014 року.

"Організатори "Формули-1" вже прийняли рішення про проведення гран-прі Таїланду в 2014 році. Поки що мова про річний контракт з опціоном іще на один рік", - говорить Канокфанда Чулакасема, голова національної автоспортивної федерації.

Повідомляють, що на 60% проект буде профінансовано урядом країни, решта візьмуть на себе пивоварна компанія United Brewery Singha і виробник енергетичних напоїв Red Bull. Як відомо, контрольний пакет акцій останньої належить таїландському бізнесменові Чалерму Йовідх'є (у Дітріха Матешица всього 49%). Йовідх'я вже провів переговори з головою менеджменту "Ф-1" Берні Екклстоуном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram