>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Формула-1" уже знайшла заміну Екклстоуну

Хорнер цілком може замінити Берні

"Формула-1" уже знайшла заміну Екклстоуну
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Рада директорів компанії, що управляє «Формулою-1» Delta Topco може затвердити керівника «Ред Булл» Крістіана Хорнера на посаді нового промоутера «Формули-1». Це відбудеться, якщо Берні Екклстоун програє справу в суді про дачу хабара банкірові Герхарду Грибовському під час продажу прав на «Ф-1».

«Немає сумнівів у тому, що Крістіан Хорнер відповідає необхідним вимогам. Так, Берні унікальний, і ніхто не зможе робити те саме, що робив він. Це просто. Але нам потрібен хтось, хто має досвід роботи у "Формулі-1", хтось, хто зможе справлятися з вирішенням питань про врегулювання телевізійних прав і комерційні контракти. Берні може виховати Крістіана як свого наступника, і це здається оптимальним рішенням для багатьох людей з ради директорів», - цитує представника Delta Topco ESPN F1.

Нагадаємо, Екклстоун є фактичним керівником «Формули-1» від початку 1980-х. Як начальник команди Brabham і член Асоціації конструкторів (FOCA) контролював фінансову діяльність компанії, однак після укладення «договору згоди» в 1981 р. зайнявся організацією та управлінням перегонами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram