>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У "Формулі 1" дебютує 3-разовий переможець Ле-Мана

Caterham змінила Кобаяші на Лоттерера

У "Формулі 1" дебютує 3-разовий переможець Ле-Мана
Фото: caterhamf1.com

Триразовий переможець 24-годинної гонки в Ле-Мане, яка вважається однією з найпрестижніших у світі, Андре Лоттерер цих вихідних дебютує у "Формулі 1".

Команда Caterham F1 на своєму сайті повідомила, що надасть йому болід постійного пілота Камуї Кобаяші на гонку в Бельгії.

"Андре Лоттерер виступить за Caterham F1 на Гран-прі Бельгії. Команда постарається отримати вигоду від роботи зі ще одним досвідченим пілотом під час вікенду, а зворотний зв'язок, наданий німцем, сприятиме підвищенню ефективності машини. Крім того, в Спа велику роль відіграє погода, а Лоттерер - один із найдосвідченіших гонщиків з точки зору пілотажу в змішаних умовах. Лоттерер замінить Камуї Кобаяші на цьому етапі чемпіонату, але японський гонщик як і раніше залишається частиною команди", - заявили в команді.

Лоттерер перемагав в Ле-Мані три рази в 2011, 2012 і 2014 роках. З 2012-го німець виступає в чемпіонаті світу FIA WEC.

"Я радий отримати можливість взяти участь у вікенді Формули 1. Я хочу подякувати Caterham F1 за цей шанс і не можу дочекатися моменту, коли опинюся в машині і почну працювати. Мені потрібно буде швидко освоїтися і звикнути до цієї техніки, оскільки команда привезе ряд оновлень, і нам необхідно якомога більше попрацювати на трасі для оптимізації ефективності машини", - сказав він.

Лоттереру вже 32 роки, що зробить його одним з найстарших за віком пілотів у "Формулі 1". Старші від нього тільки Кімі Райкконен, Дженсон Баттон, Феліпе Масси і Фернандо Алонсо, які дебютували в гонках ще на початку 2000-х років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram