>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Феттель підписав із "Феррарі" трирічний контракт

Алонсо довелося піти

Феттель підписав із "Феррарі" трирічний контракт
Фото: proff1.ru

Пілот «Ред Булл» Себастьян Феттель підписав з «Феррарі» трирічний контракт з опціоном продовження на два роки. Дохід чотириразового чемпіона світу «Формули-1» становитиме 25 мільйонів євро на рік, плюс бонуси, повідомляє Sport Bild.

Переговори з Феттелем вів особисто голова «Фіату» Серджіо Маркіонне, який 13 жовтня стане президентом «Феррарі». При цьому Маркіонне пообіцяв, що впродовж трьох років команда повернеться в боротьбу за чемпіонський титул.

Однією з головних умов переходу Феттеля було розірвання контракту «Феррарі» з Фернандо Алонсо. Повідомляють, що минулого четверга Алонсо за власним бажанням підписав угоду про дострокове розірвання контракту. За розповідями очевидців, іспанець був дуже злим, коли вийшов з офісу керівника Марко Маттіаччі.

Нагадаємо, у складі «Ред Булл» Феттель чотири рази ставав чемпіоном миру. Однак цього сезону «бики» здали свої позиції, начисто програвши «Мерседесу».

Водночас «Феррарі» після відходу Міхаеля Шумахера перебуває в кризі. Проте запрошення Феттеля може піти на користь «Скудерії». На думку експертів, Себастьян може стати для стайні другим Шумахером, гонщиком, який витягнув команду з трясовини. Очікують, що під Феттеля новому босові «Феррарі» вдасться зібрати класну «технічну» команду. Адже зараз «червоний» болід є неконкурентним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram