>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дакар-2015": пекло в Андах скорилося не всім

Другий змагальний день був багатим на різні НС

"Дакар-2015": пекло в Андах скорилося не всім
Соник уверенно мчится к финишу
Фото: EPA/UPG

У понеділок відбувся другий день знаменитого ралі "Дакар". Учасники престижної гонки мали пройти одну з найдовших на цій багатоденці спецділянок - з Вілья-Карлос-Пас у Сан-Хуан, розташований у передгір'ях Анд. Додаткову складність додавала спекотна погода - на сонці було далеко за 40 градусів. Справжнє пекло! Крім того, на трасі для всіх гоночних класів за винятком вантажівок були чотири різні види покриття, причому в кінці - піщана ділянка завдовжки близько 50 кілометрів. Не дивно, що цей етап вийшов багатим на події.

У мотоциклістів переможець стартового етапу британець Сем Сандерленд, вийшовши на дистанцію першим, заблукав і в підсумку втратив понад дві години часу. У іспанця Марка Коми виникли проблеми з колесом, через що він мусив скинути темп, у кінцівці етапу їхати зі швидкістю 60 кілометрів на годину, і поступився переможцю етапу співвітчизнику Хоану Барреді Борту понад 12 хвилинами. Останній вийшов у лідери ралі-рейду.

У квадроціклістів розгорнулася запекла боротьба між Рафалом Соніком, Ігнасіо Касале і Серхіо Лафуенте, які за підсумками двох етапів розташувалися в межах п'яти хвилин один від одного. За словами

Касале, який втратив лідерство, у нього за 100 кілометрів до фінішу закінчилася вода, через що він відчував великі труднощі і просидів у медиків 40 хвилин наприкінці спецділянки. Першим до фінішу прийшов Сонік.

Серед позашляховиків кращий результат показав катарець Нассер Аль-Аттійя. У неділю його оштрафували на дві хвилини часу за перевищення швидкості, і позбавили перемоги на першому етапі. Отримавши таке покарання, катарець помчав уперед і на фініші привіз найближчому переслідувачу південноафриканцеві Жінієлю де Вілльєрсу вісім з половиною хвилин. А ось у кокурентов Нассера виникли труднощі. Автомобіль аргентинця Орландо Терранови здійснив кульбіт з чотирма переворотами незадовго до фінішу. Але, незважаючи на це, фаворит місцевої публіки зумів доїхати до кінця, поступившись Аль-Аттійя 24 хвилинами.

Спекотна погода позначилася на "Хаммері" американця Роббі Гордона. Йому кілька разів довелося зупинитися через перегрів гальм, і він поступився конкурентам більш як чотирма годинами.

Проблеми виникли і в 11-разового переможця "Дакара" француза Стефана Петеранселя. Команда "Пежо" повернулася на "Дакар" після 25 років відсутності, але зірок з неба не хапає. Петерансель програв переможцю понад годину.

Не доїхав до фінішу свого четвертого "Дакара" знаменитий стрибун на лижах з трампліна поляк Адам Малиш. Його баггі SMG згорів дотла за 35 кілометрів до фінішу. Відзначимо також сходження іспанця Альберта Рієри Босха, що виступав на повністю електричній машині, у якої закінчився заряд через 56 км після старту.

Результати другого етапу у класі позашляховиків:

1. Нассер Салех Аль-Аттійя (MINI) — 5:04:50

2. Джиніел де Вільєрс (Toyota) +8:30

3. Бернхард Тен Брінке (Toyota) +10:04

Загальний залік після другого етапу:

1. Нассер Салех Аль-Аттійя (MINI) — 6:19:40

2. Джиніел де Вільєрс (Toyota) +7:42

3. Бернхард Тен Брінке (Toyota) +9:42

Результати другого етапу у класі мотоциклів:

1. Хоан Барреда Борт (Honda) — 5:46:06

2. Паулу Гонсалвеш (Honda) +6:13.0

3. Рубен Фаріа (KTM) +6:13.0

Загальний залік після другого етапу:

1. Хоан Барреда Борт (Honda) — 5:46:06

2. Паулу Гонсалвеш (Honda) +4:37

3. Рубен Фаріа (KTM) +10:37

Результати другого етапу у класі вантажівок:

1. Едуард Ніколаєв (KAMAZ) — 3:34:01

2. Сергій Вязович (MAZ) +0:46

3. Айрат Мардєєв (KAMAZ) +0:49

Загальний залік після другого етапу:

1. Ханс Стейсі (IVECO) — 5:06:11

2. Едуард Ніколаєв (KAMAZ) +0:20

3. Мартін Коломи (Tatra) +1:01

Результати першого етапу у класі квадроциклів:

1. Рафал Сонік (Yamaha) — 06:49:24

2. Ігнасіо Касале (Yamaha) +3:33

3. Серхіо Лафуенте (Yamaha) +4:14

Загальний залік після другого етапу:

1. Рафал Сонік (Yamaha) — 08:27:39

2. Ігнасіо Касале (Yamaha) +2.26

3. Серхіо Лафуенте (Yamaha) +4.30

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram