>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екклстоун придумав "другий дивізіон" в Ф-1

Організатора "Королівських гонок" турбує мала кількість болідів у чемпіонаті

Екклстоун придумав "другий дивізіон" в Ф-1
Фото: forum.webpark.ru

Генеральний промоутер "Формули-1" Берні Екклстоун працює над запасним планом у разі тривалого скорочення пелотону, інформує Autosport.

Якщо "Марусі" не вдасться вийти на старт цього року, у дебютній гонці сезону в Мельбурні можуть взяти участь лише дев'ять команд. Враховуючи фінансові проблеми "Форс Індії", "Заубера" і навіть "Лотуса", кількість машин у пелотоні в найближчому майбутньому може впасти нижче за позначку у 16 учасників. Одним із рішень проблеми може бути концепція трьох машин у команді.

Однак, як стверджує Auto Motor und Sport, Екклстоун працює над ще одним варіантом. Британець виношує ідею "другого дивізіону", в рамках якого учасники змагатимуться на шасі "Ред Булла" 2013 з 8-циліндровим двигуном Mecachrome. Спочатку ця концепція називалася "Super GP2" і передбачала використання машин з молодших серій, але з потужнішими двигунами. Тепер 84-річний Екклстоун має намір привернути увагу зацікавлених до ідеї "другого дивізіону", обіцяючи при цьому, що для проекту вистачить і 15 мільйонів євро.

Повідомляється, що колишній керівник HRT Колін Коллес займеться підготовкою бази, взявши за основу шасі Red Bull 2013 року, а за виробництво двигунів V8 у Mecachrome стежитиме Флавіо Бріаторе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram