>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У "Формулу 1" повернуться дозаправки

"Королева" стане більш схожою на гонки

У "Формулу 1" повернуться дозаправки
Фото: EPA/UPG

Стратегічна група "Формули 1" вирішила серйозно реформувати гонки для підвищення видовищності.

Для цього планується вже з 2016 року збільшити кількість "сухих" типів гуми до чотирьох, з яких команди будуть вибирати два на гоночний вік-енд.

У 2017 році машини стануть швидшими: результати проходження кіл мають стати на 5-6 секунд кращими за рахунок зміни вимог до аеродинаміки, переходу на ширші шини і зменшення ваги машин. Крім того, повернуть дозаправки (при збереженні обмежень витрати палива). Двигуни стануть більш гучними за рахунок підвищення оборотів. Самі боліди набудуть агресивнішого зовнішнього вигляду.

Крім того, на засіданні обговорювали й інші заходи, але вони потребують подальшого вивчення, перш ніж можна буде ставити питання про їх реалізацію, зокрема зміна формату гоночного вік-енду і старт у ручному режимі, коли гонщикові не надається зовнішня допомога.

У заключній частині релізу йдеться про те, що FIA, FOM і команди "Формули 1", що брали участь у засіданні Стратегічної групи, задали чемпіонату перспективний напрямок розвитку. Всі сторони домовилися про співпрацю, щоб ці пропозиції було допрацьовано і якомога швидше передано на затвердження Комісії "Формули 1" і Всесвітньої ради з автоспорту.

Документ підписано президентом федерації Жаном Тодтом і Берні Екклстоуном, виконавчим директором Formula One Group.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram