>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Помер пілот "Формули 1" Жюль Б'янкі, який розбився в Японії

Це перший летальний випадок в Ф1 з 1994 року, коли загинув Айртон Сенна

Родина Жюля Б'янкі повідомила про смерть гонщика, який майже рік тому потрапив в аварію на трасі "Сузука". Увечері в п'ятницю він помер у госпіталі Ніцци.

Фото: EPA

Смерть 25-річного пілота стала першим летальним випадком в Ф1 з 1994 року, коли в результаті аварії на трасі в Імолі загинув триразовий чемпіон світу Айртон Сенна.

"З глибоким сумом батьки Жюля Б'янкі, Філіпп і Христина, його брат Том і сестра Мелані повідомляють, що в п'ятницю ввечері Жюль помер у Centre Hospitalier Universitaire в Ніцці, де проходив лікування після аварії, що сталася 5 жовтня 2014 року у Сузукі під час Гран Прі Японії. Як завжди, Жюль боровся до самого кінця, але тепер боротьба закінчена", - цитує заяву сім'ї F1News.

"Ми дякуємо колегам Жюля, його друзям, уболівальникам і всім, хто його підтримував - ця підтримка надавала нам сили в складні часи. Читаючи ваші повідомлення, ми розуміли, що Жюль залишив слід в умах і серцях дуже багатьох людей по всьому світу. Ми просимо про повагу до нашого приватного життя в цей важкий час, коли ми переживаємо втрату Жюля".

Жюль Б'янкі потрапив в аварію 5 жовтня на Гран-прі Японії. За дев'ять кіл до фінішу Б'янкі на величезній швидкості врізався в евакуатор, який виїхав на трасу через виліт пілота "Заубера" Адріана Сутіла.

Нагадаємо, що ще один пілот Ф1 Міхаель Шумахер вже скоро два роки як проходить реабілітацію після важкої травми, отриманої ним під час катання на лижах. Інформації про його стан вкрай мало, він так і не з'являвся на публіці після того інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram