>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Renault купує команду Формули 1

Французам продався Lotus, який перебуває на межі банкрутства

Renault купує команду Формули 1
Десять лет назад Renault умела строить чемпионские болиды
Фото: EPA/UPG

Renault Group офіційно підтвердила свій намір викупити команду Lotus, яка виступає у Формулі 1.

Як повідомляють на сайті Формули 1, Renault Group і Gravity Motorsports Sarl (філія інвестиційної компанії Genii Capital, якій належить Lotus) підписали лист про наміри, що є першим кроком до здійснення угоди.

"Підписання цього листа є першим кроком Renault до нового проекту Renault F1, який покликаний продовжити 38-річну історію виступів бренда у Великих призах з 2016 року", - йдеться в заяві Renault, яка вже володіла цією командою з 2002 по 2009 рік.

Компанія Renault є одним з найбільш успішних виробників, які колись брали участь у Ф1. Тільки Ferrari і Ford змогли здобути більше перемог. Зараз Renault постачає двигуни двом командам - Red Bull і Toro Rosso. Їхня співпраця переживає скрутні часи, оскільки французам не вдалося побудувати конкурентоспроможний двигун. Як результат - багаторічний лідер Формули 1 Red Bull цього року жодного разу не зміг виграти гран-прі і з наступного року переходить, швидше за все, на двигуни Ferrari.

За Renault наступного року буде виступати Пастор Мальдонадо. Другим гонщиком, імовірно, буде Джоліон Палмер.

Нагадаємо, Renault виступала у Ф1 власною командою двічі: на межі 70-80-х років, а також у 2000-х. Двічі - 2005-го і 2006-го - команда стала чемпіоном світу. За весь час їй удалося перемогти на 35 гран-прі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram