>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росберг виграв гран-прі Бахрейну

Німець перемагає п'яту гонку поспіль

Росберг виграв гран-прі Бахрейну
Нико Росберг
Фото: EPA/UPG

Німецький пілот "Мерседеса" Ніко Росберг виграв Гран-прі Бахрейну. Це його друга перемога поспіль у сезоні 2016 року, а з урахуванням минулого року - п'ята поспіль.

Другим став фін Кімі Райкконнен, який виступає за "Феррарі", він сповна скористався провалом англійця Льюїса Хемілтона ("Мерседес") на старті. Минулорічний чемпіон дістався до фінішу лише третім. Четвертим приїхав австралієць Даніель Ріккьярдо з "Ред Булла", а п'ятим - француз Роман Гросжан з команди "Хаас". Для американської стайні, яка дебютувала в цьому році, це другий поспіль фініш в очках на високій позиції.

Голландець Макс Ферстаппен на "Торро Росо" фінішував шостим. Слідом за ним приїхали росіянин Данило Квят з "Ред Булла" і пілоти "Вільямса" - бразилець Феліпе Маса і фін Валттері Боттас.

Замкнув призову десятку новачок "Формули 1" бельгієць Стоффела Вандорн на "Макларені", який замінив на цьому етапі Фернандо Алонско. Дворазового чемпіона не допустили до гонки за станом здоров'я після сильної аварії на попередньому етапі.

Після двох гонок лідирує Росберг з 50 очками з 50 можливих. Другий - Хемілтон з 33 очками, третій Ріккьярдо з 24.

У неділю відбулася ціла низка інших гонок. Зокрема, у головній формульній серії Америки IndyCar на овальній трасі в Фініксі переміг Скотт Діксон (минулорічний чемпіон). Це 39-а перемога в кар'єрі пілота Chip Ganassi Racing, і за цим показником він зрівнявся з Елом Анзером-старшим, піднявшись на четверту сходинку за кількістю перемог в історії IndyCar.

Бразилець Лукас ді Грассі здобув перемогу в гонці Формули Е на етапі в Лонг-Біч, завдяки чому вийшов в лідери в загальному заліку цієї елекктромобільной серії.

Також стартував сезон у WTCC. Першу гонку на французькій трасі "Поль-Рікар" виграв заводський гонщик "Хонди" Роб Хафф, а другу - пілот Citroen Racing, діючий чемпіон Хосе-Марія Лопес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram