>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хемілтон виграв Гран-прі Канади

Англієць майже наздогнав лідера чемпіонату за очками

Хемілтон виграв Гран-прі Канади
Фото: EPA/UPG

Пілот "Мерседеса" Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Канади, який пройшов у неділю в Монреалі на автодромі імені Жиля Вільньова.

Англієць стартував першим, але почав гонку дуже погано, відразу ж пропустивши вперед Себастьяна Феттеля на "Феррарі". Напарник Хемілтона Ніко Росберг також міг його обійти, але був видавлений ним з траси.

Перемогу Хемілтону принесла тактика з одним піт-стопом. Феттель заїжджав в бокси двічі, і в підсумку фінішував другим через декілька секунд позаду англійця. Це вже п'ята перемога Хемілтона на цій трасі (більше тільки у Міхаеля Шумахера) і друга поспіль у цьому сезоні.

Третім приїхав Валттері Боттас на "Вільямсі", який також обрав тактику з одним піт-стопом. Це перший подіум для команди у поточному сезоні.

Росберг після агресивного маневру Хемілтона фінішував лише п'ятим, позаду "Ред Булла" Макса Ферстаппена. Також в очках приїхали Кімі Райкконен ("Феррарі"), Даніель Ріккардо ("Ред Булл"), Ніко Хюлькенберг ("Форс Індія"), Карлос Сайнц ("Торо Россо") і Серхіо Перес ("Форс Індія").

Лідером чемпіонату як і раніше залишається Ніко Росберг з 116 очками. Хемілтон другий, у нього їх 107.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram