>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Формулі 1 уперше від початку сезону змінився лідер

Хемілтон обійшов свого напарника завдяки перемозі в Угорщині.

У Формулі 1 уперше від початку сезону змінився лідер
Фото: EPA/UPG

У неділю, 24 липня, на трасі "Хунгароринг" відбувся Гран-прі Угорщини Формули 1, перемогу на якому здобув пілот "Мерседеса" Льюїс Хемілтон, який стартував другим. Британець у першому повороті випередив свого напарника Ніко Росберга і без проблем утримав його позаду протягом усієї гонки.

"Усе вирішив старт. Я добре стартував, але потім поруч зі мною опинилася машина Даніеля Ріккардо, тож ситуація в 1-му повороті була дуже гострою", - заявив він після гонки.

Хемілтон виграв п'ять з останніх шести гонок, завдяки чому зумів вийти вперед у загальному заліку чемпіонату. У нього зараз 192 очки, а в Росберга, який лідирує протягом перших десяти етапів - 186. На третє місце в чемпіонаті вийшов австралієць Даніель Ріккардо з "Ред Буллу", який замкнув призову трійку в Угорщині. У нього 115 очок.

Слідом за ним фінішували чотириразовий чемпіон світу Себастьян Феттель на "Феррарі", Макс Ферстаппен на "Ред Буллі" і Кімі Райкконен на "Феррарі".

Усі інші пілоти приїхали із суттєвим відставанням. Першу десятку замкнули Фернандо Алонсо ("Макларен"), Карлос Сайнс ("Торо Россо"), Валттері Боттас ("Вільямс") і Ніко Хюлкенберг ("Форс Індія").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram