>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росберг скоротив відставання від Гемілтона, вигравши Гран-прі Бельгії

Гемілтон приїхав третім, стартувавши з 21-го місця.

Росберг скоротив відставання від Гемілтона, вигравши Гран-прі Бельгії
Фото: EPA/UPG

Пілот команди "Мерседес" Ніко Росберг скоротив відставання від англійця Льюїса Гемілтона в особистому заліку поточного сезону "Формули-1", вигравши в неділю Гран-прі Бельгії.

Гонка видалася багатою на події. У першому ж повороті зіткнулися три гонщики з лідируючих команд - Себастьян Феттель, Кімі Райкконен (обидва - "Феррарі") і Макс Ферстаппен ("Ред Булл"). У підсумку всі троє відкотилися далеко назад, а Райкконен навіть програв одне коло.

Однак доволі швидко він повернув його назад, коли на трасу довелося виїхати сейфті-кар. Кевін Магнуссен на "Рено" не зміг утримати автомобіль на виході зі знаменитого повороту О Руж і розбив автомобіль об відбійник. Гонку зупинили, щоб полагодити бар'єр.

Росберг, незважаючи на всі ці події, залишився попереду до самого фінішу. Слідом за ним приїхали Даніель Ріккардо на "Ред Буллі" і Гемілтон, який стартував 21-м.

Сильну гонку провела команда "Форс Індія", чиї пілоти Ніко Хюлкенберг і Серхіо Перес фінішували четвертим і п'ятим.

Також в очках приїхали Феттель,  Фернандо Алонсо ("Макларен"), який стартував 22-м, Валттері Боттас ("Вільямс"), Райкконен і Феліпе Маса ("Вільямс").

В особистому заліку Гемілтон залишається на першому місці з 232 очками, у Росберга - 223 очок. Решта пілотів відстають дуже сильно, у Ріккардо, який іде третім, лише 151 очко.

У Кубку конструкторів відбулися зміни в середині таблиці: "Форс Індія" випередила "Вільямс" і піднялася на 4-те місце, а "Макларен", своєю чергою, обігнав "Торо Россо" і вийшов на 6-те.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram