>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіон Формули-1 Ніко Росберг оголосив про завершення кар'єри

Гонщик розповів про це на церемонії нагородження.

Чемпіон Формули-1 Ніко Росберг оголосив про завершення кар'єри
Фото: EPA/UPG

Новий чемпіон Формули-1 Ніко Росберг оголосив про завершення кар'єри.

Про це він заявив на прес-конференції FIA у Відні перед церемонією нагородження.

"Я хочу скористатися цією можливістю, щоб зробити заяву. Я вирішив тут і зараз оголосити про завершення моєї кар'єри в Формулі-1. Це важко пояснити: ще коли мені було шість років, і я тільки почав займатися автоспортом, у мене була цілком конкретна мрія - стати чемпіоном світу. Тепер я цього домігся", - цитує Росберга F1News.

"За двадцять п'ять років у гонках я все віддав досягненню саме цієї мрії. У цьому році мені вдалося її здійснити, завдяки допомозі людей з мого оточення, моїх уболівальників, моєї команди, сім'ї та друзів. Це був неймовірний і незабутній досвід. Водночас це було дуже важко, оскільки в попередні два роки, коли я програвав Льюїсу [Гемілтону], мені було дуже важко пережити ці моменти. Але вони підсилювали мою мотивацію, причому настільки, що раніше я б, напевно, не повірив, що зможу відігратися і все ж здійснити свою мрію", - сказав він.

Росбергу всього 31 рік.

Він прийшов до титулу в своєму 11-му сезоні. Почав змагатися в Формулі в 2006 році. За чотири роки в Williams йому лише двічі вдалося фінішувати на подіумі. У 2010 році разом із семиразовим чемпіоном Міхаелем Шумахером Росберг перейшов у нову команду Mercedes. Ніко виявився швидшим за свого титулованого напарника і вже навесні 2012 року зумів виграти свою першу гонку. Це сталося на автодромі Шанхая в Китаї.

У 2013 році замість Шумахера в Mercedes прийшов чемпіон 2008 року Льюїс Гемілтон, з яким боротися Росбергу було вже набагато складніше. У 2014-му і 2015 роках Гемілтон додав до свого титулу ще два, тоді як Росберг обидва рази ставав другим.

Росберг дуже сильно почав сезон 2016 року. Він виграв перші чотири гонки, але п'ятий гран-прі в Іспанії, на якому Росберг і Гемілтон зіткнулися, став переломним. За наступні сім етапів Росбергу вдалося виграти лише один, шість останніх залишилися за Гемілтоном. На літню перерву англієць пішов лідером. Але потім ситуація знову змінилася, і Росберг повернув собі першу сходинку в особистому заліку і зумів утримати її до кінця сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram