>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Булатов: Україна, ймовірно, проведе Євробаскет-2015 у скороченому вигляді

У бюджеті немає грошей на будівництво спортивних арен

Булатов: Україна, ймовірно, проведе Євробаскет-2015 у скороченому вигляді
Фото: bprice.ua

Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов шукає спонсорів, які готові допомогти Україні прийняти Євробаскет-2015:

"Прем'єр-міністр України дуже стурбований питанням проведення Євробаскету в Україні. Скоро у мене буде зустріч з прем'єром і керівництвом Федерації баскетболу України. Можу сказати, що в бюджеті грошей на закінчення будівництва арен немає, але є можливість провести Євробаскет в скороченому вигляді.

Є спонсори, які готові допомогти нам. Окрім того, ведуться переговори з міжнародним співтовариством з приводу допомоги Україні. Якщо знайдемо фінанси, то будемо проводити Євробаскет. Майже кожен день я зустрічаюся з послами країн, з представниками Світового банку. Вони роблять кроки назустріч. Нам потрібна допомога з багатьох питань. І все-таки шанси проведення Євробаскету в Україні я більше оцінюю як "так", ніж "ні", - розповів міністр в інтерв'ю Xsport.

Нагадаємо, у вівторок з'явилося повідомлення, що Донецьк припинив підготовку до проведення турніру через відсутність фінансування. Борис Колесніков, який "будує" "Кальміус Арену" зпзначив, що через відсутність допомоги держави зведення комплексу сповільниться, оскільки поспішати тепер нікуди - він будує "Арену" не для Євробаскету, а для ХК "Донбас".

Зазначимо, що раніше Булатов заявляв, що держава суттєво скоротить витрати на проведення турніру - замість 8 млрд виділять лише 1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram