>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Генсек ФІБА пропонує Україні "поділитися" Євробаскетом

Самостійно провести чемпіонат ми не можемо

Генсек ФІБА пропонує Україні "поділитися" Євробаскетом

Генеральний секретар ФІБА-Європа Каміл Новак прокоментував інформацію про можливе позбавлення України проведення Євробаскету-2015.

"Ми вже обговорювали це питання на останній зустрічі керівництва ФІБА-Європа. Було прийнято рішення підтримати федерацію баскетболу України, дати їй ще трохи часу. Ми знаємо, що політична ситуація в Україні зараз непроста.

Ми будемо обговорювати це питання на наступному виконкомі, який пройде в Мюнхені в травні, і я очікую, що тоді буде прийнято остаточне рішення щодо Євробаскету-2015. Ми оцінимо ситуацію і обговоримо існуючі проблеми.

Я не хочу нових чуток і спекуляцій на цю тему. Але я думаю, що Україна заслуговує на те, щоб дати їй ще час на ухвалення рішення.

Один з них полягає в тому, що Україна може провести Євробаскет спільно з парою інших країн - наприклад, перший груповий раунд", - сказав Новак.

Нагадаємо, глава оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський досить несподівано висловився за відмову від чемпіонату Європи. Раніше Лубківський заявив, що Україна не відмовиться від турніру, але бюджет доведеться сильно скоротити. Зокрема, мова йшла про скорочення витрат до 1,1 мрлд гривень. Хоча спочатку Україна планувала витратити близько 8 млрд. Пізніше слова Лубківського спростував не тільки Волков, а й міністр спорту Булатов.

Під Євробаскет-2015 в Україні планувалося побудувати багатофункціональні арени. Ігор Коломойський збирався будувати комплекси в Києві, Львові та Дніпропетровську. У Донецьку Борис Колесніков уже почав будувати "Кальміус Арену", у Харкові також почалися роботи зі зведення арени. Однак зараз будівництво в Харкові та Донецьку призупинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram