>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІБА Європи в суботу може відібрати Євробаскет-2015 в України

Європейські боси відвідали нашу країну

ФІБА Європи в суботу може відібрати Євробаскет-2015 в України
Фото: bprice.ua

На початку тижня Україну відвідали керівники ФІБА Європи Тургай Демірель (президент) і Каміл Новак (генсекретар). У понеділок боси європейського баскетболу провели робочу нараду з президентом Федерації баскетболу України Олександром Волковим і генеральним секретарем ФБУ Олександром Ларіним. У вівторок відбулася їхня робоча зустріч з Арсенієм Яценюком. Обидві зустрічі присвячені перспективам проведення в Україні Євробаскету-2015.

Тургай Демірель зазначив, що в п'ятницю відбудеться засідання Ради ФІБА Європи, на якому європейські функціонери обговорять долю Євробаскету-2015:

"У нас була зустріч із прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Я ціную те, що він присвятив нам час, щоб обговорити ситуацію з Євробаскетом-2015. Наближається перше засідання новообраного складу ФІБА Європи. Воно відбудеться вже цієї п'ятниці. Перед цим засіданням ми прагнули вивчити всі деталі, пов'язані з Євробаскетом-2015 в Україні. Ми також хотіли отримати оновлену інформацію про ситуацію в Україні і подивитися, що відбувається з будівництвом арен і чи стабілізується ситуація в країні.

Ми високо цінуємо, те що зробила Федерація баскетболу України - за останні кілька років вони досягли великих успіхів - отримали право проведення Євробаскету-2015, провели чемпіонат Європи U16, доволі успішно виступили на Євробаскеті-2013, потрапили на Чемпіонат світу-2014 в Іспанії. Це основні пункти, в яких Волков і його команда досягли успіху. Ми прагнемо підтримувати український баскетбол і український народ, але ми як ФІБА Європи повинні враховувати рівень проведення наших топ-змагань. Є кілька моментів, які не сприяють найкращому проведенню Євробаскету-2015, ми хотіли отримати останню інформацію з цього приводу, що й зробили під час зустрічі з прем'єр-міністром.

Цієї п'ятниці ми повинні зробити презентацію для Ради ФІБА Європи. Зараз це делікатне питання, тому що деякі федерації, деякі гравці і спонсори дуже стурбовані ситуацією в Україні, тож щоб у підсумку виграв баскетбол, ми повинні прийняти деякі рішення. Я як президент європейської федерації і мої колеги повинні ставити баскетбол понад усе. Ми повинні прийняти найкраще рішення, і сподіваюся, зможемо оголосити його вам уже в суботу".

Нагадаємо, Євробаскет-2015 повинен пройти в Україні. Але через проблеми з фінансуванням наша країна може відмовитися від проведення турніру. Не виключений і варіант спільного проведення Євробаскету: про своє бажання розділити Євробаскет з Україною вже заявили Польща і Чехія.

Зазначимо, що будівництво арен у Донецьку, Харкові та Дніпропетровську припинено. Міністр спорту Булатов раніше заявив, що держава суттєво скоротить витрати на проведення турніру - замість 8 млрд буде виділено лише 1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram