>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коломойський продовжить будівництво арен до Євробаскету

Інвестор сподівається, що держава також виконає свої зобов'язання

Коломойський продовжить будівництво арен до Євробаскету
Макет проекта Арены Киев на Столичном шоссе
Фото: ukrbasket.net

Незважаючи на те, що ФІБА забрала в України Євробаскет-2015, компанія UBI добудує чотири мультифункціональні арени в Києві, Одесі, Львові та Дніпропетровську.

"Компанія готова виконати взяті на себе зобов'язання з будівництва чотирьох об'єктів, за умови реалізації державно-приватного партнерства, передбаченого державною програмою підготовки України до європейського баскетбольного чемпіонату", - зазначили в компанії.

Нагадаємо, Євробаскет-2015 повинен був пройти в 6 українських містах (плюс Донецьк і Харків). Але в п'ятницю ФІБА прийняла рішення відібрати турнір України й віддати нашій країні першочергове право на проведення Євробаскету-2017.

Багатофункціональні арени мали побудувати інвестори. Однак держава повинна була виділити "приватникам" кредит на будівництво в державному банку, а також згодом "погасити" відсотки за цим кредитом. У цілому держава на ЧЄ повинна була витратити близько 8 млрд гривень. Однак через складну економічну (а згодом і суспільно-політичну) ситуації Кабінет Міністрів відмовився від таких витрат.

Зазначимо, що окрім Ігоря Коломойського (саме його пов'язують з UBI) арени мали побудувати Борис Колесніков (у Донецьку) і Сергій Курченко (у Харкові). У цих містах будівництво призупинено.

За попередніми даними, будівництво арени в Києві повинно було обійтися UBI в $120 млн, а в Одесі, Дніпропетровську та Львові - $35-50 млн. Колесніков мав намір побудувати "Кальміус Арену" в 60 млн євро. "Харків Арену" оцінили в 30 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram