>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фрателло: не вийшли в плей-оф ЧС через слабку гру на підбираннях

Гладир, отримавши травму в матчі з Фінляндією, не зміг допомогти своїй команді в битві з Новою Зеландією

Фрателло: не вийшли в плей-оф ЧС через слабку гру на підбираннях
Фото: EPA/UPG

Головний тренер збірної України Майк Фрателло вважає, що наша команда не зуміла подолати груповий етап через слабку гру на підбираннях:

"Поразка від Нової Зеландії була дуже болючою - якби ми перемогли, пройшли б, якби пропустили на один кидок менше, то теж мали б шанси. Цю умову ми не виконали під час гри. Ми зробили на 23 підбирання менше, 18 підбирань у нападі для суперника - це теж дуже багато. Такий поганий день коштував нам можливості продовжити чемпіонат.

Слава Кравцов приїхав до нас після травми, і коли ми почали працювати, він не міг тренуватися повноцінно з нами. Він мав берегти руку, мав уникати будь-якого контакту через травму руки, тому він відставав на початку збору, але він намагався вирішити проблему зі своїм зап'ястям, яке прооперували, зі зв'язками, які були не настільки функціональними, але він хотів бути з нами, хотів грати. У Кирила Натяжка цей сезон відрізнявся від попереднього у збірній. Усіх причин цього я не можу знати, але тоді він точно був продуктивнішим і мав усі показники кращі, ніж цього року.

Втрата Гладиря безумовно дуже вагома. Він наш найкращий снайпер, він один з кращих захисників у нас, він був серед кращих на підбираннях на минулому чемпіонаті Європи. Він має хороше зростання для того, щоб на позиції атакувального захисника грати проти інших високих захисників, як Пенні у Новій Зеландії. Його втрата серйозно послабила нашу команду".

Нагадаємо, Україна на ЧС здобула дві перемоги і через гіршу різницю м'ячів пропустила в плей-оф Нову Зеландію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram