>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

БК "Донецьк" більше не існує, - Плеханов

Усіх гравців "тигрів" розібрали інші колективи Суперліги

БК "Донецьк" більше не існує, - Плеханов
Фото: bc.donetsk.ua

Новий сезон в українській Суперлізі стартує 4 жовтня. У новому чемпіонаті візьмуть участь тільки 11 команд. "Кривбасбаскет" відмовився брати участь в чемпіонаті через фінансові проблеми, а "Донецьк" і "Азовмаш" - через події в регіоні. Головний тренер і один із творців "Донецька" Валерій Плеханов повідомив, що баскетбольного клубу наразі немає:

"Такої одиниці як баскетбольний клуб "Донецьк" сьогодні не існує. Вся перша команда, склад дублерів і навіть молоді хлопці 1997-98 років народження, які не потрапляли в дубль, знайшли притулок в інших клубах Суперліги. Це стосується абсолютно всіх, у нас в розпорядженні не залишилося нікого. Ті люди, яких ми готували протягом останніх 5-6 років, роз'їхалися по інших командах. І якщо з тих, кого було видно, все зрозуміло, - Бояркін і Антипов у "Говерлі", Буренко і Глєбов в "Миколаєві" і так далі, то дітей теж усіх розібрали. Грати в баскетбол у Донецьку наразі немає жодної можливості, тож окрім такої одиниці як Валерій Плеханов і, напевно, президент, який теж дбає про клуб, у нас не залишилося нікого.

Боляче дивитися на те, що рівень цього турніру буде, напевно, найнижчим за останні років 10. І питання навіть не у відсутності легіонерів і якості тих легіонерів, які залучаються. Є плюси і мінуси: кожен із українських гравців отримає шанс проявити себе настільки, наскільки він готовий зараз, але порівняти їх із кращими представниками Європи цього року, напевно, не буде шансу. Сподіваюся, що хлопців за рік обкатають, і протягом цього часу хоч якось стабілізується наша ситуація в країні, і тоді все буде, як і раніше. Будуть єврокубки, кубки ВТБ, і у молодих баскетболістів буде можливість не просто прогресувати, а й порівнювати себе, показувати, що ми не останні. Те, що робила збірна на чемпіонаті світу, мають робити і решта гравців", - повідомив Плеханов в інтерв'ю Xsport.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram