>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна подала заявку на проведення Євробаскету-2017

Україна може прийняти турнір як співорганізатор

Україна подала заявку на проведення Євробаскету-2017
Фото: fibaeurope.com

Україна готова провести частину матчів чемпіонату Європи з баскетболу 2017 (Євробаскет-2017).

Про це заявив президент ФІБА-Європа Тургай Демірель, повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України.

"Українська сторона не бажає одноосібного проведення турніру. Однак Україна зберігає шанси прийняти турнір як співорганізатор. Заявка перебуває на розгляді", - сказав Демірель.

Прийом заявок на організацію турніру закінчиться 2 листопада. Потім експертні комісії федерації відвідають усіх претендентів і подадуть свої доповіді. ФІБА-Європа буде розглядати всі заявки - від самостійного проведення турніру до партнерських пар. За словами Деміреля, успіх Євробаскету-2015, який пройшов за формулою "країна-органiзатор вибирає собі федерацію-партнера", змушує ФІБА-Європа ставити в пріоритет саме такі заявки.

Як і з нинішнім чемпіонатом, кожна країна зможе подати три типи заявки: на проведення всього турніру, на проведення однієї групової стадії або проведення однієї групової та фінальної стадій.

Цього року груповий турнір Євробаскету проходив у чотирьох країнах - Німеччині, Латвії, Франції та Хорватії. Матчі плей-оф приймав французький Лілль.

Нагадаємо, Україна отримала пріоритетне право на проведення ЧЄ 2017 року через свою відмову від Євробаскету-2015. Проте на початку року міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що Україна не має шансів на проведення Євробаскету-2017.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram