>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Протест на поразку боксера Гвоздика відхилено

Українцю не вдасться поборотися за "золото", він приніс своїй країні лише бронзу.

Протест на поразку боксера Гвоздика відхилено
Александр Гвоздик (справа)

Міжнародна асоціація любительського боксу (AIBA) відхилила протест України на результат поєдинку Олександра Гвоздика з казахським спортсменом Аділбеком Ніязимбетовим на Олімпіаді в Лондоні.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

Нагадаємо, що поєдинок закінчився нічиєю 13-13, але судді ухвалили рішення на користь казаха.

Українці подали протест із вимогою перерахувати очки за нанесені удари, а також розглянути незастосування штрафних санкцій до казахського спортсмена за утримання Олександра Гвоздика (за правилами за три утримання повинні виносити попередження і штраф - мінус 2 очки).

Журі AIBA прийняло протест на розгляд і близько 4-ї ночі за київським часом передало українцям своє рішення. Згідно з ним, попередження за утримання не виносили, оскільки обидва боксери йшли в клінч, тому такі дії були обопільними. Щодо перерахунку очок за завдані удари судді повідомили наступне: "Очки нараховано правильно, так само, як і остаточне рішення суддів щодо переможця".

За статутом AIBA, ніяких інших апеляційних дій вчинити не можна. Спортивний арбітражний суд (Court of Arbitration for Sport), який є міжнародним органом рішення спірних моментів у спорті, нещодавно давав роз'яснення, що, згідно зі статутом AIBA, цей суд не має права розглядати рішення Міжнародної асоціації любительського боксу, а тому рішення AIBA після розгляду протестів є остаточними.

Нагадаємо, що троє українців вийшли у фінали олімпійського турніру, де вони поборються за "золото". Це - Василь Ломаченко, Олександр Усик і Денис Беринчик. Іще двоє українських боксерів, а саме - Тарас Шелестюк та Олександр Гвоздик, залишилися з бронзовими нагородами. Водночас результати двох чвертьфінальних поєдинків раніше оскаржували суперники, і саме Тараса Шелестюка та Олександра Гвоздика вдавалося відстояти на Олімпіаді в Лондоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram