>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійський чемпіон Ломаченко не знає, коли піде у професіонали

Батько і син Ломаченки не хочуть виїжджати з України.

Олімпійський чемпіон Ломаченко не знає, коли піде у професіонали
Фото: EPA/UPG

Василь Ломаченко на Олімпіаді в Лондоні став уже дворазовим олімпійським чемпіоном. Зрозуміло, що кращому боксерові-аматору останнього чотириріччя вистачає пропозицій піти в професіонали. Але Василь, якому вже 24 роки, наразі думає.

По коментарі LB.ua звернувся до батька і тренера нашого чемпіона Анатолія Ломаченка. Виявилося, що батько і син не проти перейти у профі, але дуже хочуть тренуватися і виступати в Україні.

"Тільки скажи промоутерам "а" - й опинишся за кордоном. Але ми цей варіант тримаємо про запас, - говорить Анатолій Миколайович. - Так, можна поїхати, але ми - українці, тут наша земля, наші корені, друзі.

Зараз дуже багато, якщо не все, залежить від того, чи знайдуться тут впливові люди, які зможуть серйозно взятися за просування Васі у світі профі-боксу. Відомо багато випадків, коли хороший український боксер тренується, проводить бої вдома, але при цьому бореться за другорядні титули. Промоутерська компанія братів Кличків має свій шлях, нам це не підходить".

Ломаченко-старший сказав, що травма руки, яка довго створювала синові дискомфорт, уже майже рік не турбує Василя.

За словами Анатолія Ломаченка, перехід із любителів у професіонали повинен датися синові легко.

"Розумієте, у любительському боксі на тебе чекають одразу кілька суперників, кожного з них потрібно вивчати, перед кожним боєм ти проходиш зважування, тому потрібно контролювати вагу. Професіонал же має кілька місяців, аби "розібрати" свого суперника, триває цілеспрямована підготовка. А боятися мексиканців, філіппінців, пуерториканців не варто. Вони такі самі люди, як і ми", - резюмував Анатолій Ломаченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram