>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чарр: Знаю не лише "братан", а й купу інших "недрукованих" слів

Німецький суперважковаговик сирійського походження Мануель Чарр, наступний суперник українця Віталія Кличка, розповів про прийдешній поєдинок за титул чемпіона світу за версією WBC.

Чарр: Знаю не лише "братан", а й купу інших "недрукованих" слів
Фото: www.sport-express.ua

- Мануелю, де вивчили це слово?

- Знаю не лише "братан", а й купу інших, головно "недрукованих" слів. У мене дуже багато російськомовних друзів. Окрім того, Росія і Сирія - брати навік. Отже, мені байдуже, де боксувати - в Сирії чи тут. Обидві країни для мене рідні. Крім того, в мене російський тренер - Валерій Бєлов, кращий наставник на планеті. Думаю, що Олександр Повєткін скоїв величезну помилку, змінивши його свого часу на американця Тедді Атласа.

- Пропозиція команди Кличка провести бій проти Віталія здивувала вас?

- Абсолютно ні. Перемагав сильних суперників, і займаю високі місця в рейтингах усіх провідних федерацій. І зауважу, що домігся цього власними силами - без менеджера і промоутера. Це й переконало Кличка.

- Наскільки гарний сьогодні Кличко-старший? Наприклад, Девід Хей нокаутував Дерека Чисору, а Віталієві не вдалося зробити це.

- Не варто робити із цього далекосяжних висновків. Адже проти Чисори Кличко бився тільки однією, здоровою рукою. Віталій - великий боксер, справжній чемпіон. Він - найсильніший з усіх можливих суперників.

- Навіть сильніший від свого брата Володимира, який є абсолютним чемпіоном світу?

- Однозначно! Він набагато кращий у плані психології.

- Які проблеми виникли у вас із російською візою перед прес-конференцією в Москві?

- Мій паспорт загубили. Він кілька тижнів пролежав в одному російською турагентстві, де його благополучно "посіяли". Але зараз я вже маю візу.

- Тоді в пресі з'явилася інформація, згідно з якою вам без паспорта і візи вдалося в Лондоні пройти на літак, що летить до Москви.

- Так, я теж чув таке. Але це неправда. Прибуду в Москву тільки 2 вересня.

- Постійно з'являється інформація про те, що у вас серйозні борги.

- Це нормальна річ, якщо боксер не має промоутера. Дивіться, де опинився клуб Universum, коли в нього не стало спонсорів. Він збанкрутував. Вальдемар Клюх купив клуб, але самотужки працювати йому дуже складно. Я також усі свої кошти вклав у власну промоутерську компанію. А тому п'ять останніх боїв відбоксував на халяву і вліз у борги.

- Що змушує боксувати на шкоду собі?

- Маю волю і велике серце. А в останні п'ять поєдинків, на яких нічого не заробив, інвестував 200 тисяч євро.

- Навіщо?

- Бокс - єдине, що я вмію. Не хочу працювати на будівництві, охоронцем або кухарем. Моя професія - бокс! Хочу стати чемпіоном світу, і зараз у мене з'явилася така можливість. І зауважте, її вдалося отримати без менеджерів і промоутерів.

- Фінансові проблеми впливають негативно на психологічний стан?

- Навпаки, вони тільки роблять мене сильнішим, змушують виходити на ринг з абсолютно іншим настроєм, з іншою психологічною установкою, підстьобують неодмінно виграти бій. Йдеться про виживання, адже бокс - це і є гра на виживання.

Нагадаємо, що Чарр і Кличко вийдуть на ринг 8 вересня в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram