>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Рукавички, в яких Алі програв Фрейзеру, продали за $388 тисяч

Мохаммед бився тільки в ексклюзивних рукавичках

Рукавички, в яких Алі програв Фрейзеру, продали за $388 тисяч
Фото: newsfiber.com

Боксерські рукавички, в яких 1971 року американський боксер Мохаммед Алі боровся за звання чемпіона світу у важкій вазі з американцем Джо Фрейзером і вперше у своїй кар'єрі зазнав поразки, продали в четвер за $388 тис. із торгів, організованих у місті Клівленді (штат Огайо) аукціонним будинком Heritage.

"Ці рукавички, як і багато інших, у яких бився Алі, виготовив для нього на замовлення відомий майстер Семмі Фрегер з овечої шкіри. Вони набиті козячою вовною, - повідомив офіційний представник Heritage Ной Флайшер. - Згодом вони стали власністю тренера Алі з боксу Анджело Данді. Він залишив на них свій підпис".

На внутрішньому боці рукавичок також є нанесений фарбою напис: "Алі проти Фрейзера 3 березня 1971 р.".

Бій того дня сучасники називали поєдинком століття, крім США, його транслювали в 35 державах. Головна інтрига полягала в тому, що на рингу зустрічалися два непереможені чемпіони - колишній і діючий. Фрейзер завоював цей титул 1970 року і вважався на той момент діючим чемпіоном у важкій вазі. Алі це звання вперше присудили 1964 року, проте  позбавили його й усунули від участі у змаганнях на три роки, після того як 1967 року він відмовився проходити службу в армії США.

Алі стверджував, що здобуде перемогу в шостому раунді, проте вже в середині бою змушений був піти у глуху оборону, хоча і не переставав допікати супротивникові й ображати його. Наприкінці бою він пропустив кілька сильних ударів Фрейзера й упав, проте, на подив публіки, зміг підвестися. Після 15 раунду всі троє суддів віддали перемогу Фрейзерові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram