>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Американці визнали "Руйнівника" Ковальова боксером року

Сергій у 2014 році здобув три перемоги, в тому числі і над великим Хопкінсом

Американці визнали "Руйнівника" Ковальова боксером року
Фото: sat-novosti.ukoz.ru

Авторитетний американський журнал Sports Illustrated визнав російського боксера Сергій Ковальова найкращим боксером року.

У 2014 році Ковальов провів три поєдинки і у всіх здобув перемоги. Спочатку в березні він переміг Седріка Агнью, у серпні нокаутував Блейка Капарелло. У листопаді росіянин одноголосним рішенням суддів переміг легендарного американця Бернарда Хопкінса, ставши володарем чемпіонських поясів у напівважкій вазі за версіями WBA (Super), WBO і IBF. Таким чином, "Руйнівник" став найтитулованішим боксером у своїй ваговій категорії (до 74,9 кг) на цей момент. Ще один пояс чемпіона знаходиться у канадця Адоніса Стівенсона (WBC). Поєдинок Ковальов - Стівенсон може відбутися наприкінці 2015 року.

Всього на професійному рингу Ковальов у 27 боях участі не зазнав жодної поразки, здобув 26 перемог (23 - нокаутом) та одну нічию.

Другим у голосуванні став чемпіон світу за версіями WBA (Super), IBO і WBC (Interim) в середній вазі Геннадій Головкін. Казахстанець поступився Ковальову всього сімома відсотками голосів - 31 проти 38-ми.

Також на звання номінували Теренса Кроуфорда, Менні Пак'яо і Мігель Котто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram