>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тренер "Отаманів": втрата Донбасу і Криму відіб'ється на українському боксі

Українську команду чекає непростий сезон у WSB

Тренер "Отаманів": втрата Донбасу і Криму відіб'ється на українському боксі
Фото: Предоставлено организаторами боев

Головний тренер "Українських отаманів" Михайло Мельник розповів про майбутній сезон в турнірі WSB:

«Команда у нас достатньо молода - на 90% це молодий склад, молоді хлопці, які ще не нюхали порох. Ну, і є у нас кілька ветеранів, у кожній п'ятірці, на яких ми сподіваємося, і які "зроблять погоду". Ну, і молоді хлопці мають себе показати, налаштовані на перемогу, налаштовані на те, щоб показати українцям красивий бокс. Мета - вигравати, вигравати і ще раз вигравати, щоб підняти настроєм всім українцям, які вболівають за команду.

Реванш із командою Росії? Я не буду наперед забігати, у важкий час ми живемо. Всі команди сильні, до кожної команди треба ставитися досить серйозно. Ті ж мексиканці взяли дев'ять легіонерів, а лідери у цій групі, безумовно, команди Росії та Куби.

Ми втратили три області, які завжди давали нам бокс - це Крим, Донецьк і Луганськ. Це велика втрата для українського боксу. У Криму добрі були хлопаки - Кудрявцев, Лапін, з Донецької і Луганської області ми теж втратили багатьох хлопців через політичну ситуацію. Також нестача фінансів, переїзди, багато об'єктивних причин. Багато гарних хлопців кинули бокс - молоде покоління. Деякі переїхали, але багатьох ми втратили. Донецьк і Луганськ - це була кузня українського боксу.

У вересні минув чемпіонат України і вже за підсумками цього чемпіонату ми відбирали команду, як в олімпійську збірну, так і в "Українські отамани". Зараз національна збірна у Коломиї на зборах. Старалися акумулювати хлопців, щоб скрізь був гарний склад. Протягом півроку триває великий марафон, змагальний цикл. Буде ротація обов'язково".

Нагадаємо, "Українські отамани" потрапили в групу А ліги WSB. Суперниками нашої команди стануть: "Domadores" (Куба, чемпіони минулого сезону), "Команда Росії", "Eagles" (Німеччина), "Desert Hawks" (Алжир), "Guererros" (Мексика), "Команда" та "Команда Марокко". Останні дві команди дебютують в серії. У першому турі, 16 січня, "Отамани" у Києві битимуться з "Guererros" (Мексика).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram