>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ротань: "Нас із Коноплянкою отруєння не торкнулося"

У товариському матчі проти збірної Туреччини капітан "Дніпра" Руслан Ротань уперше в кар'єрі приміряв пов'язку ватажка збірної України.

Ротань: "Нас із Коноплянкою отруєння не торкнулося"
Фото: vgorode.ua

- Руслане, як зараз почуваються хлопці, наскільки те, що трапилося, торкнулося тебе та Євгена Коноплянки?

- Слава Богу, нас із Женею це не торкнулося. А хлопці вже одужують. Звичайно, інцидент неприємний, але нічого не вдієш. Потрібно дивитися вперед.

- Яке виводити на матч збірну України з капітанською пов'язкою?

- Що казати, це дуже велика відповідальність. Переживав і за гру, і за результат. Емоції дуже приємні, дуже хотілося підкріпити їх гарним виступом, але, на жаль, не вдалося.

- Пошкодження гомілкостопу ти вже залікував, чи наслідки ще відчуваються?

- Почуваю себе набагато краще. Є ще невеликий дискомфорт - такі пошкодження швидко не минають. Потрібно ще трохи часу, і сподіваюся, за дні, що залишилися до початку Євро, про травму забуду остаточно.

- Підготовка вийшла на фінішну пряму. Як проведете останні дні перед матчем зі Швецією?

- Тренувальний процес не припиняється. Нам розписують кожен наступний день, і там чітко сказано, коли теорія, коли тренування. От сьогодні тільки-но закінчилося тренування.

- Дві поразки збурили хвилю критики на адресу збірної. Відповідати на неї будеш?

- Не думаю, що зараз потрібно це робити. Завдання футболістів - грати, і, думаю, ми будемо відповідати на полі. Хочу тільки зауважити, що зараз триває тільки підготовка команди, а висновки робити варто вже після офіційних матчів.

- Схожа ситуація була і перед чемпіонатом світу в Німеччині?

- Так, власне. Слід враховувати, що збори є збори, тут високі навантаження. Команда не готується до конкретних матчів проти збірної Австрії чи збірної Туреччини, а готується до майбутнього турніру. Повторюся, наша справа - тренуватися і грати, виконувати вимоги тренера.

- Довелося прочитати про теплу зустріч збірної після повернення в Україну...

- Незвично, звичайно, було. Просто до трапа літака під'їхав автобус, зустрічали нас хлібом-сіллю. Було дуже приємно! Тим паче, відбувалося це пізньої пори - о третій ночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram