>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Не потрібно сплутувати політику і спорт, - експерт

Євро - це спортивний захід європейського рівня

Не потрібно сплутувати політику і спорт, - експерт
Фото: liga.net

Євро-2012 відкриває величезні можливості для України. Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявив політолог Олександр Кава.

"Євро-2012 - це, по суті, відкривання України для іноземців. Це можливість розкрити потенціал країни, можливість підготувати інфраструктуру до більш-менш адекватного рівня. Це робота, яка виконана не тільки під Євро, а й на подальшу перспективу", - зазначив Олександр Кава.

На думку експерта, коли президент УЄФА Мішель Платіні заявив у Варшаві, що "завдяки Євро-2012 Україна зробила крок уперед на 30 років", він говорив про модернізацію інфраструктури України та про високу якість стадіонів і аеропортів у містах, які приймають чемпіонат.

Коли закінчиться Чемпіонат Європи, ми будемо нацією, яка ще на одну сходинку відбулася

— Олександр Волков, народний депутат (ПР), президент Федерації баскетболу України

«А також про підготовку залізниці, тобто про запуск швидкісних поїздів у напрямку Київ-Львів, Київ-Харків і Київ-Донецьк. Це те, що було зроблено, і, дійсно, це був великий крок для залізниці. Звичайно, це не ті рівні швидкостей, які є в Європі на швидкісних напрямках, але порівняно з тим, що було, це справді дуже великий крок уперед", - вважає експерт.

Коментуючи велику кількість негативних публікацій у європейських ЗМІ про Євро в Україні, Олександр Кава зазначив: "Не треба сплутувати політику і спорт. Політика - це політика, а спорт - це спорт. І я не сплутував би ці поняття. Євро - це спортивний захід європейського рівня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram