>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

УЄФА може оштрафувати збірну Росії на шість очок

У всьому винуваті російські вболівальники.

УЄФА може оштрафувати збірну Росії на шість очок

УЄФА може оштрафувати збірну Росії на шість очок у відбірних циклах наступних чемпіонатів Європи через поведінку російських уболівальників на Євро-2012 у Польщі. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Зокрема, Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення зняти з Російського футбольного союзу шість очок у наступному відбірному циклі чемпіонату Європи.

Покарання умовне й охоплює термін із цього моменту і до закінчення стикових матчів кваліфікації Євро-2016.

Російський футбольний союз також оштрафовано на 120 тис. євро. Це рішення ухвалено у відповідь на неналежну поведінку російських уболівальників у поєдинку проти чехів у Вроцлаві, коли вони використовували і кидали на поле піротехнічні засоби, а також демонстрували образливі банери.

РФС має право подати апеляцію на рішення КДІ протягом трьох днів із моменту отримання вердикту в письмовому вигляді.

Як повідомляли, 9 червня було відкрито дисциплінарну справу проти Російського футбольного союзу у зв'язку з неналежною поведінкою вболівальників на матчі між збірними Росії та Чехії.

Вивчивши звіти з безпеки і доступні фото-та відеоматеріали, УЄФА оголосила, що відкриває дисциплінарну справу щодо Російського футбольного союзу у зв'язку з неналежною поведінкою вболівальників, із використанням та киданням на поле феєрверків, а також демонстрацією банерів з недозволеним змістом на матчі групи А між збірними Росії і Чехії, що відбувся 9 червня у Вроцлаві.

Окрім того, УЄФА у співпраці з FARE почне розслідування у зв'язку з отриманою інформацією про образу чеських футболістів російськими вболівальниками.

Також на Євро-2012 російські вболівальники побилися у Вроцлаві (Польща) зі стюардами, які обслуговують чемпіонат, а також учора у Варшаві брали участь у бійках напередодні матчу Росія - Польща.

Як відомо, чемпіонат Європи з футболу проводять раз на чотири роки, наступний відбірний цикл почнеться 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram