>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колліна: "Ми вирішили, що так для Кашшаї буде безпечніше"

Глава суддівського комітету УЄФА П'єрлуїджі Колліна оцінив роботу бригади арбітра Віктора Кашшаї на матчі Євро-2012 між збірними України та Англії (0:1), а також розповів, чому угорського суддю було відправлено додому.

Колліна: "Ми вирішили, що так для Кашшаї буде безпечніше"
Пьер Луиджи Коллина
Фото: Макс Левин

"Чотири роки тому ми вирішили, що якщо асистент головного арбітра допускає значну помилку, то вся бригада не отримує схвалення. Потім ми зрозуміли, що це не зовсім чесно щодо арбітра, який добре робив свою роботу, але змушений залишати турнір після помилки когось іншого.

Суддівський комітет ухвалив рішення, що на Євро-2012 можна буде залишати арбітра і відправляти додому одного з помічників. Так, у чвертьфіналі ви побачите, що Говарду Уеббу допомагатиме голландський асистент, тому що англійського суддю не було затверджено.

Щодо матчу Україна - Англія, то важливо зазначити - Кашшаї не несе відповідальності за той епізод. Як він міг оцінити ту ситуацію?

З іншого боку, після цього матчу на Кашшаї чиниться величезний тиск, і для нього ще один матч на Євро-2012 став би дуже важким випробуванням.

Проте Кашшаї - один з наших кращих арбітрів. Він судив фінал Ліги чемпіонів два роки тому, працював на півфіналі цього року і чудово відсудив матч Італія - Іспанія. Те, що сталося з ним вчора, - невдача. Ми вирішили, що так буде безпечніше для нього - не отримувати призначення на ще один матч", - наводить слова Колліни прес-служба УЄФА.

Нагадаємо, що помічник Віктора Кашшаї не помітив, що м'яч перетнув лінію воріт після удару форварда збірної України Марко Девіча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram