>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Іспанія вийшла у фінал Євро-2012

Донецьк став для іспанців фартовим.

Іспанія вийшла у фінал Євро-2012
Фото: EPA/UPG

Збірна Іспанії виграла і другий свій матч у столиці Донбасу. Діючим чемпіонам світу та Європи протистояли географічні сусіди - португальці на чолі з Кріштіану Роналду. Саме на рахунку форварда "Реала" - найбільша кількість ударів у матчі. Щоправда, всі вони пройшли повз ворота.

Португальці активно пресингували суперника з перших хвилин матчу, тому підопічним дель Боске значно гірше, ніж зазвичай, вдавалася гра в пас. Але що довше тривав матч, то дужче видихалися португальці. У підсумку, коли гра плавно перейшла в додатковий час, саме "Фурія Роха", що мала на два дні відпочинку менше, володіла перевагою і створювала небезпечні моменти. Додамо, що кожна заміна, зроблена дель Боске (Фабрегас, Хесус Навас, Педро) посилювала Іспанію, а з її суперниками все було з точністю до навпаки.

При цьому долю матчу вирішувала серія пенальті. І почалася вона для іспанців просто жахливо - Руй Патрісіу "витягнув" удар героя чвертьфіналу Хабі Алонсо. Але "Святий Ікер" миттєво нівелював перевагу Португалії, також відбивши удар. Надалі глядачі побачили і ще одну "паненку" на цьому турнірі у виконанні Серхіо Рамоса, і удар в каркас воріт у виконанні півзахисника "Рубіна" Бруну Алвеша, і переможний гол, забитий Фабрегасом за допомогою того-таки каркаса воріт (м'яч від лівої штанги пішов під праву). 4:2 - перемога Іспанії з пенальті.

А до Кріштіану Роналду чергу просто не дійшла...

Іспанія вийшла у свій третій поспіль фінал на великих футбольних форумах. 1 липня в Києві вічним чемпіонам протистоятиме переможець битви Німеччина - Італія, яка пройде сьогодні, 28 червня, у Варшаві.

Євро-2012. Перший півфінал

Португалія - Іспанія - 0:0, пен. – 2:4

Португалія: Патрісіу, Алвеш, Пепе, Велозу (Коштодіу, 106), Коентрау, Роналду, Моутінью, Алмейда (Олівейра, 81), Мейрелеш (Варела, 112), Нані, Перейра

Іспанія: Касільяс, Піке, Іньєста, Хаві (Педро, 87), Негредо (Фабрегас, 54), Алонсо, Рамос, Бускетс, Арбелоа, Альба, Сілва (Навас, 60)

Попередження: Коентрау, 45, Пепе, 61, Перейра, 64, Алвеш, 86, Велозу, 90 +3 - Рамос, 40, Бускетс, 60, Арбелоа, 84, Алонсо, 113

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram