>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гіггз старший за наймолодшого футболіста Олімпіади на 22 роки

Олімпійський футбольний турнір - в цифрах і фактах.

Гіггз старший за наймолодшого футболіста Олімпіади на 22 роки
У Райана Гиггза будет еще один повод почувствовать себя футбольным "дедушкой"

Наймолодшим футболістом, який виступить в чоловічому турнірі з футболу Олімпіади-2012, стане представник Габону Муллер Дінда, а найстаршим - британець Райан Гіггз, повідомляє прес-служба ФІФА.

Участь в олімпійському турнірі можуть брати футболісти, які народилися після 1 січня 1989 року. Крім того, кожна з 16 збірних може включити в заявку трьох гравців, які не підпадають під це обмеження.

Найстаршим учасником турніру стане валлієць Гіггз, який народився 29 листопада 1973 року. Його включено в заявку команди Великобританії поряд з ще одним представником Уельсу Крейгом Белламі і англійцем Мікою Річардсом. Габонець Дінда тільки наприкінці вересня відсвяткує своє 17-річчя, і він на 21 рік і 9 місяців і 7 днів молодше за Гіггза.

Команда Габону стане наймолодшою на ОІ-2012. Середній вік збірної становитиме 21 рік і 5 місяців, що на півроку менше, ніж у швейцарців. Британці, "обтяжені" Гіггзом, стали найдосвідченішою командою - 23 роки і 9 місяців.

Найдосвідченішим олімпійським бійцем у складах команд-учасниць Ігор-2012 стане бразилець Марсело, на рахунку якого вже є 6 матчів і "бронза" пекінських Ігор.

Найбільшу делегацію з усіх футбольних клубів у Лондон відправив борисовський БАТЕ, шість представників якого входять до складу білоруської олімпійської збірної. По 4 гравця в національні команди делегували англійські "Челсі", "Манчестер Юнайтед" і "Тоттенхем", єгипетський "Аль-Ахлі" і мексиканський "Чівас".

Повністю з гравців місцевих клубів складені олімпійські збірні Єгипту, Великобританії та ОАЕ, а команда Сенегалу набирала склад буквально з миру по нитці: тільки один з 18 футболістів грає на батьківщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram