>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ігор Суркіс: "Ми заборгували вболівальникам Лігу чемпіонів"

Після впевненої виїзної перемоги над "Боруссією" з Менхенгладбаха президент "Динамо" поділився враженнями від гри команди:

Ігор Суркіс: "Ми заборгували вболівальникам Лігу чемпіонів"
Фото: tsn.ua

- Чи очікували ви, що поєдинок вийде таким "валідольним"?

- У нас кожен матч "валідольний", без нього ми грати не можемо. Але гра була нервовою доти, поки ми не повели в рахунку. Потім ми контролювали хід матчу. Забити на чужому полі один м'яч - це вже перевага, а два - великий успіх. Вважаю, забивши третій м'яч, ми зробили вагому заявку на потрапляння до групового етапу. Але в жодному разі не можна розслаблятися. Рахунок нас влаштував, а що стосується гри, немає меж її вдосконаленню.

Ми активно попрацювали на трансфеному ринку і тепер потрібно знаходити оптимальне поєднання гравців. Команда ж не створюється за один-два місяці. Потрібно враховувати, що в нинішньому складі команда не провела жодного збору, напевно, тому матч був таким важким. Найближчим часом у нас буде три важливих гри, а потім перерва, за яку потрібно підвести гравців до гарного фізичного стану. Фрагментарно команда показує, що може грати. Хотілося б, щоб вона демонструвала це впродовж усіх 90 хвилин.

- Ви вважаєте, новачки вписалися в гру?

- На мою думку, Кранчар чудово провів 60 хвилин, показавши все, що він на сьогодні може, і зігравши на межі. Хоча я б хотів, щоб зі своєю майстерністю він грав весь матч, але йому ще не вистачає фізичних кондицій. Бажано, щоб і Раффаель заграв в ту силу, яку ми бачили, коли купували цього футболіста.

Ми досягли дуже важливої переваги. Гарна гра без результату нічого не дає. Перед нами стоїть завдання потрапити в груповий турнір Ліги чемпіонів, для цього ми зробили перший крок, а вдома повинні закріпити перевагу. Цього чекають наші уболівальники, яким ми давно заборгували цей турнір. Команда зіграла так, як і повинна була на виїзді. Так, біля наших воріт були моменти, але і ми не використали всі свої можливості. Результат гарний, я привітав команду та побажав швидше відійти від цієї перемоги і готуватися до "Чорноморця".

- Багато атак "Боруссії" розвивалися через динамівський правий фланг…

- Не забувайте, що там грає Ярмоленко. Взагалі, ми вийшли на поле, по суті, з одним опорним півзахисником, тому що Гармаш і Велозу грали на атаку. В останнього навіть вистачало сил пресингувати воротаря. Крім того, "Боруссія" - команда, яка посіла 4-е місце в Бундеслізі, і якщо не помиляюся, під час сезону двічі обіграла "Баварію". А це чемпіонат зовсім іншого рівня.

Там немає прохідних ігор, кожен матч - це бій на смерть. Ми обіграли організовану і достатньо сильну команду з кваліфікованими виконавцями. За малюнком гри видно, що вони знають, чого хочуть. Кадрові втрати були й у них, і у нас. Наприклад, не зміг вийти на поле Гусєв, не в оптимальних кондиціях знаходиться Мілевський.

- До матчу йшли розмови, що в разі невдачі в стадії плей-офф Юрія Сьоміна буде звільнено…

- Хто таке казав? Точно не я. Я довіряв, довіряю і буду довіряти Сьоміну. У нього є право на помилку, як і у будь-якої нормальної людини. Він працює чесно, професійно і створює команду. Повторюся, за останній час ми придбали дуже якісних, хороших футболістів, тепер необхідно поступово вписати їх до складу.

- Чи можете ви назвати трансферну роботу команди під час міжсезоння кращою в історії клубу?

- Я б не називав її кращою або гіршою. Якщо команда потрапить у Лігу чемпіонів і буде гідно там грати, тоді можна буде робити висновки про трансферну політику. Через три місяці буде зимова перерва, моя робота - постійно посилювати команду з фінансової точки зору. Робота Михайличенка - знаходити футболістів, здатних підсилити команду, а завдання тренера - згуртувати команду в одне ціле, досягати перемог і радувати вболівальників.

- Ви бачите слабкі сторони в грі "Динамо"?

- Вони є і їх видно неозброєним оком, але я їх не буду називати. Давайте один день просто порадіємо. До речі, Сьомін щойно в роздягальні вказав на певні помилки деяких гравців. Слабкі сторони є у будь-якої команди, але їх повинні компенсувати сильні. Так говорив ще Лобановський. Огульно критикувати команду, що немає флангів, забігів, не варто. Ті, хто це роблять, раніше тренували команду, але щось я не бачив перемог в єврокубках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram