>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Воронін: "Якщо в "Динамо" вже й Тара забиває, то вони точно вийдуть у групу ЛЧ"

Український форвард німецької "Фортуни" Андрій Воронін не вірить, що "Боруссія" здатна на три голи у Києві.

Воронін: "Якщо в "Динамо" вже й Тара забиває, то вони точно вийдуть у групу ЛЧ"
Фото: sovsport.ru

- Андрію, які враження від гри "Динамо" в Менхенгладбасі?

- А які можуть бути враження? Як і в усіх - позитивні. Матч погано почався, але головне, що добре закінчився. Команда здобула вольову перемогу - 3:1. Думаю, гру вже зроблено. Зрозуміло, що у футболі все буває. Але я ніколи не повірю, що "Боруссія" здатна забити три голи в Києві. Сподіваюся, не заб'є жодного.

- Вам удалося побувати на грі?

- Ні, дивився з друзями по телевізору. Але я спілкувався з гравцями "Динамо" і перед грою, і після.

- Після Полтави у хлопців, напевно, був не найкращий настрій?

- Я не сказав би, що він був поганий. Може, вони просто зраділи, що мене побачили (сміється).

- Що скажете про стартовий відтинок матчу?

- Перші 20 хвилин "Боруссія" грала набагато краще. Тиснула. Після першого гола вона мала ще один гарний момент, але нападник не дав собі ради. Якби "Динамо" пропустило другий м'яч, психологічно було б уже важко повернутися в гру. Але варто було мені сказати своїм друзям, що кияни "по-любому" заб'ють, як це сталося. Тарас пробив - і забив. 3:1 - усе заслужено.

- Ви пам'ятаєте, щоб Михалик забивав такі смачні голи? Може, на тренуваннях у збірній?

- Ні. Після гри я йому сказав: "Таро, ну, якщо ти вже забиваєш, тоді ви точно в групу Ліги чемпіонів вийдете".

- За рахунок чого в грі стався перелом? Посмішка Фортуни?

- Ось цей гол Михалика їх трохи шокував. Тим паче, там рикошет був. Як кажуть - на рівному місці. "Боруссія" не зрозуміла, що сталося. І як "Динамо" пропустило в Полтаві, таку саму помилку в центрі поля допустили менхенгладбахці. Гармаш - молодець, здорово віддав уперед. А Ярмоленко у своєму стилі розібрався. Це був холодний душ для господарів - та ще й перед перервою. Вони розгубилися. А "Динамо", навпаки, повірило в себе. І зрозуміло, що можна забивати - і нічого страшного та великого в "Боруссії" немає.

- Як у Німеччині відреагували на такий результат?

- Сьогодні до мене на тренуванні підійшов тренер моєї команди. Обмінялися думками. Йому сподобалося, як "Динамо" зіграло, як Ярмоленко забив. Тут усі знають "Динамо" як гарну команду, але такого розчарування не очікували.

- З такою грою в групі ЛЧ "Динамо" не загубиться?

- Ліга чемпіонів - це Ліга чемпіонів... На десять голів сильніше від "Ворскли", "Динамо", втім, програло в Полтаві. Киянам набагато складніше грати в Україні, ніж у єврокубках. Там усе ж більш відкритий футбол, і за рахунок швидких футболістів ці контратаки можуть зіграти. В Україні ж багато команд закриваються. Проти них "динамівцям" важче. Подивимося, яка в Лізі чемпіонів буде група. Якщо вони вийдуть. Найголовніше, що вони будуть там. Для "Динамо" і для всієї країни це дуже важливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram