>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

АПЛ: Руні може спати спокійно

Третій тур англійської Прем'єр-Ліги був багатий на події. Важка перемога "МС", хет-трик Робіна ван Персі в тисячному матчі Фергюссона і чергова поразка "Ліверпуля" на "Енфілді".

АПЛ: Руні може спати спокійно
Фото: EPA/UPG

"Манчестер Юнайтед" вирушав у гості до "святих" виключно за перемогою. Звичайно, манкуніанці хотіли набрати три очки в тисячному матчі Алекса Фергюсона на посту головного тренера "редс". І початок поєдинку минув з перевагою "МЮ". Однак потім "Саутгемптон" зумів зрівняти гру, а потім господарі і зовсім відкрили рахунок у матчі. Гарну атаку точним ударом головою завершив Рікі Ламберт. Відразу після цього манкуніанці великими зусиллями кинулися вперед і в середині тайму зуміли зрівняти рахунок. Ефектним ударом у дальній кут відзначився Робін ван Персі. Здавалося, "МЮ" ось-ось дотисне свого суперника, але цього не сталося. Господарі діяли просто чудово і свою нічию за підсумками першого тайму заслужили. Другий тайм був приголомшливим. Спочатку "Манчестер Юнайтед" буквально задавив "святих", але свої моменти гості не використали. Зате сам "Саутгемптон" на 56-й хвилині взяв і забив. Далі господарі чудово діяли в обороні, тому у "Червоних дияволів" особливих шансів зрівняти рахунок і не було. А коли Робін ван Персі не реалізував пенальті, здавалося, "святі" свого вже не впустять, але на останніх хвилинах матчу все той самий ван Персі проявив себе з кращого боку.

І де та спритність ліверпульців, яка була у них в поєдинку проти "Манчестер Сіті"? Зникла і до того ж безслідно. Моменти були, але у "Арсеналу" їх було більше. Гостріше, небезпечніше, красивіше. Знову бенефіс Касорла, який, схоже, стає поступово новим ван Персі у складі лондонського клубу. Без нього у підопічних Венгера взагалі, можливо, нічого б не виходило. А тут таки є іскорка на передовій, яка від матчу до матчу розгорається дедалі більше. "Червоні" таки поступилися на "Енфілді". До того ж програли заслужено. Приїжджі не так могутні, але в цій дуелі виглядали краще за опонента за всіма компонентами. Може, "мерсисайдцям" просто не щастить? Хто його знає... все-таки були для взяття воріт епізоди і у хлопців Брендана Роджерса, але якось не склалося. "Арсенал" нарешті переміг. "Ліверпуль" так і залишається з одним набраним балом, наближаючись все ближче і ближче до дна турнірної таблиці англійської Прем'єр-ліги.

Всі результати туру

"Ньюкасл" - "Астон Вілла" 1:1

Бен-Арфа, 59 - Кларк, 22.

"Манчестер Сіті" - "Куїнз Парк Рейнджерс" 3:1

Туре ,16, Джеко, 61, Тевес, 90+3 - Замора, 59

"Ліверпуль" - "Арсенал" 0:2

Подольський, 31, Касорла, 68

"Саутгемптон" - "Манчестер Юнайтед" 2:3

Ламберт, 16, Шнейдерлен, 56 - ван Персі 23, 87, 90+1

"Суонсі" - "Сандерленд" 2:2

Раутледж, 45, Мічу, 66 - Флетчер, 40, 45+5

"Вест Бромвич Альбіон" - "Евертон" 2:0

Лонг, 65, Макаулі, 82

"Тоттенхем" - "Норвич" 1:1

Дембеле, 68 - Снодграсс, 85

"Віган" - "Сток Сіті" 2:2

Мелоні, 5 (пен.), Ді Санто, 49 - Волтерс, 40 (пен.), Крауч, 76

"Вест Хем" - "Фулхем" 3:0

Нолан, 1, Рід, 29, Тейлор, 41

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram