>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: "Мхітарян виконує свої обов'язки"

Наставник "гірників" не співав дифірамбів авторові дубля, відзначивши всю свою команду.

Луческу: "Мхітарян виконує свої обов'язки"
Фото: EPA/UPG

Після перемоги над "Нордшелландом" у стартовому турі групового раунду Ліги чемпіонів головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу наголосив на важливості цієї перемоги:

- Це був важкий матч Ліги чемпіонів проти чемпіона своєї країни. Напевно, сьогодні всі побачили, що не все так легко. Це не чемпіонат України. На такому рівні команди дуже добре організовані. "Нордшелланд" будував свою гру на доброму контролі м'яча і відтак намагався контролювати перебіг зустрічі. У першому таймі їм це дуже добре вдавалося. Поки їх фізичний стан дозволяв контролювати м'яч, вони це робили, але після перерви позначилася відсутність готовності. У другому таймі ми дуже добре пресингували в середині поля, відібрали велику кількість м'ячів, які приймав суперник, і створювали хороші контратаки.

На жаль, не реалізували багато моментів. Передусім я задоволений нашою обороною, яка добре інтерпретувала ігрові епізоди і практично не дозволила суперникові створити біля наших воріт жоден момент. А коли впевнено себе почуває оборона, природно, це передається футболістам середньої лінії й атаки. Гра проходила якраз так, як передбачали, адже ми аналізували нашого суперника. Знали, що дуже складно буде саме в першому таймі, почали з дуже активного пресингу. Гравці "Нордшелланда" добре відкривалися один під одного, приймали м'яч й уникали цього пресингу. Чесно кажучи, нам складно було відібрати в них м'яч. Тому я й попросив, щоб команда відійшла на свою половину поля, чекаючи на суперників там, а після відбирання швидко проводила свої атаки. Задоволений результатом, це дуже важливі три очки. Подивимося, що буде далі.

Мхітарян - важливий гравець, який за останній час виріс. Але я не хочу ідеалізувати футболіста, коли вся команда зіграла досить добре. Мхітарян виконує свої обов'язки забивати голи. Будемо сподіватися, що в наступних матчах будуть забивати і решта гравців. Я дуже задоволений його коефіцієнтом корисної дії, тим, як він віддається, як він входить у штрафний майданчик і реалізовує свої моменти. Сьогодні навіть більше відзначив би Кучера, який був дуже добрим у відбиранні під час скрутних моментів, які виникали в обороні.

Девіч іще не розуміє нашої гри. Коли Мхітарян був із м'ячем, він мав зіграти ширше й отримати м'яч, а не відкриватися в середину, блокуючи зону. Коли він зрозуміє нашу гру, напевно, виглядатиме краще. Напевно, ми з вами просто по-різному інтерпретуємо це, але якщо ви із сьогоднішніх моментів зрозуміли, що з Девічем не діляться м'ячем - це велика дурниця. Коли гравець зрозуміє нашу гру, йому буде легше. Тоді будемо про це говорити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram