>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ліга Європи. "Дніпро" - ПСВ - 2:0

У стартовому турі групового етапу Ліги Європи УЄФА дніпропетровський "Дніпро" здолав ПСВ. Гості двічі пропустили на початку другого тайму, так і не відшукавши шляхів до воріт Яна Лаштувки.

Ліга Європи. "Дніпро" - ПСВ - 2:0
Фото: EPA/UPG

Упродовж стартових 15 хвилин дніпряни провели декілька хороших атак - як флангових, так і по центру. Свої неабиякі швидкісні дані демонстрували Матеус, Євген Коноплянка, Роман Зозуля, і захисникам ПСВ із великими труднощами вдавалося ліквідувати небезпеку.

Голландці готували свої набіги ґрунтовно, не забуваючи підключати до розіграшу ветерана Марка ван Боммеля, який своїми постійними підказками коригував дії партнерів. Перша спроба ПСВ вразити ворота Лаштувки з далекої дистанції виявилася невдалою - постріл Дріса Мертенса потривожив лише присутніх на торцевій трибуні вболівальників.

Відповіддю "Дніпра" став штрафний у виконанні Коноплянки. Траєкторія польоту м'яча виглядала доволі обнадійливою, але все ж потрапити в сітку воріт півзахисникові не вдалося. Трохи згодом черговий "стандарт" у виконанні "десятки" "Дніпра" змусив понервувати Боя Ватермана, який зволів не ризикувати і перевести м'яч на кутовий кулаками.

Активний відбір на чужій половині поля, що його регулярно застосовує український клуб, також приносив свої плоди. У кінцівці першого тайму гості відзначилися декількома обрізами поблизу власного штрафного, і лише зайва квапливість синьо-біло-блакитних дозволила ейндховенцям уникнути серйозних неприємностей.

Парочці дальніх ударів, якими дніпряни підсумували 45-хвилинку, не вистачило точності, але Діка Адвоката, судячи з усього, вона переконала в необхідності внесення коректив. На обличчі тренера, який прямував у підтрибунне приміщення, було видно заклопотаність, яка в підсумку вилилася в появу у складі ПСВ іще одного "опорника". Відразу після перерви в бій пішов масивний Орландо Енгелар.

Але минула ще чверть години, і проблема зміцнення центрального плацдарму відійшла для голландців на другий план. Господарі відзначилися двічі, і тепер червоно-білим треба було щось придумувати попереду. Гол Матеуса дозрів із нічого. Після того, як Лаштувка виніс м'яч від воріт, Тімоті Дерейк у простій ситуації не зумів зіграти головою, до чого його партнери були не готові. Відтак найспритнішим  виявився бразилець, який вискочив із-за спин захисників і перекинув Ватермана, який висунувся назустріч.

Не встигнувши отямитися після такого казусу, голландці незабаром знову дали маху. Як завжди активний Джуліано заволодів м'ячем на правому фланзі, прибрав фінтом Кевіна Стротмана, і, виконавши простріл, змусив помилитися Атібу Хатчінсона, який ніяковозрізав м'яч у сітку власних воріт.

"Дніпро" - ПСВ - 2:0

Голи: Матеус (50), Хатчінсон (58, автогол)

"Дніпро": Лаштувка, Мазух, Мандзюк, Стрініч, Жуліано, Коноплянка (Денисов, 84), Чеберячко, Ротань, Зозуля (Канкава, 84), Селезньов, Матеус (Одібе, 90 +1).

ПСВ: Ватерман, Марсело, Дерейк, ван Боммель, Стротман, Хатчінсон, Віллемс (Енгелар, 46), Тойвонен, Ленс, Мертенс (Роби, 74), Нарсінгх (Матавж, 74).

Попередження: Чеберячко (42), Коноплянка (84), Селезньов (90 +2) - Тойвонен (77), Стротман (90), Ленс (90 +2).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram