>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: "Динамо", як і раніше, великий клуб, а його президент не боїться жорстких рішень"

Михайличенко "Динамо" не очолить.

Суркіс: "Динамо", як і раніше, великий клуб, а його президент не боїться жорстких рішень"
Фото: Макс Левин

В інтерв'ю журналісту офіційного клубного сайту Ігор Суркіс розповів про мотиви відставки Сьоміна і про те, що чекає на "Динамо":

- Тренерська доля неможлива окремо від результату. Є результат - він працює, немає - йде у відставку. Якщо ж говорити про конкретний випадок, то, думаю, мені можна дорікнути в недостатньому терпінні, в тому, що я не довіряв нашому головному тренеру і не очікував поліпшення гри. Але дві поразки поспіль з великим рахунком просто не залишили вибору. Ми дуже вдячні нашому тепер, уже колишньому тренеру, однак ситуація змушує попрощатися і рухатися далі без нього.

Спонтанним це звільнення назвати не можна. Рано-вранці в понеділок я приїхав у клубний офіс з наміром запросити для розмови Юрія Павловича, але з подивом дізнався, що після такої гри і такого результату він не поїхав з командою до Києва, а залишився в Донецьку, щоб звідти полетіти в Москву. Борис Петрович Ігнатьєв дорікнув мені, що сповіщати про такі принципові рішення, як відставка, слід особисто, але не мав же я летіти в Росію для розмови із Сьоміним і його помічником, якого, до речі, не запрошував на роботу, а брав за рекомендацією головного тренера.

Словом, можливості повідомити Сьоміна про відставку, дивлячись вічі у вічі, я не мав. Пам'ятаючи про те, що робилося всю ніч на форумах в Інтернеті і до якої точки кипіння дійшло обурення уболівальників, вирішив показати, що "Динамо", як і раніше, великий клуб, а його президент не боїться жорстких рішень.

Прошу в уболівальників, для яких грає "Динамо", вибачення за непереконливий результат. Повірте: недільного вечора я пережив ті самі емоції, що й вони.

Єдине, з чим не можу погодитися, то це з докором, що, мовляв, рішення у клубі приймає одна людина - президент, а команда, незважаючи на те, що я фінансую її зі своїх грошей, народна. Неодноразово пропонував: створімо раду акціонерів і розділимо тягар витрат, адже в Києві є бізнесмени, які не байдужі до футболу і мають для цього достатньо коштів. Але чомусь, коли я порушую це питання, ніхто не поспішає відгукнутися на мою пропозицію.

Компенсація? Вірите - не пам'ятаю, чи є такий пункт в його контракті. Треба буде подивитися. Якщо ми заборгували Юрієві Павловичу - він отримає все до копійки.

Михайличенко? Скажу відверто: цієї кандидатури я не розглядаю. З усією повагою ставлюся до Олексія Олександровича, раджуся з ним з різних питань - зокрема, обговорюю ймовірних претендентів на посаду головного тренера, але на цьому етапі він працює у нас спортивним директором і чудово виконує довірену ділянку роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram