>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Із Блохіним команда в "дир-дир-нашатир" грати не буде, - ветеран "Динамо"

Стефан Решко вітає призначення Олега Блохіна головним тренером киян із таким самим емоційним підйомом, з яким зрадів відставці Сьоміна.

Із Блохіним команда в "дир-дир-нашатир" грати не буде, - ветеран "Динамо"
Фото: obozrevatel.ua

Навіть той факт, що збірна України осиротіє після матчу з Чорногорією, не здатний остудити запал володаря Кубка кубків-75 і партнера Блохіна по тій великій команді.

- Ще три роки тому, коли призначали Газзаєва, я сказав: "Тільки Блохін потрібний цій команді". Тренер із характером, професіонал, він швидко наведе лад усередині колективу. Не секрет, що дисципліна в "Динамо" кульгає. Блохін - це ім'я, легенда, навіть Шевченкові далеко до нього було.

Кажуть, що Блохін - слабкий тактик. А що, Сьомін був сильним? Усе в Блохіна в порядку з розумінням гри.

Думаю, вже в найближчій перспективі реально повернутися до якихось елементів динамівського футболу - атлетичний, із фланговими проривами. У команді є гравці - ті ж Ярмоленко з Гусєвим, які в змозі виконувати великий обсяг швидкісної роботи. Олег Володимирович буде перебудовувати "Динамо", повертати йому рідний стиль гри, але не буде сліпо копіювати Лобановського. Він не та людина.

У "дир-дир-нашатир" із цим тренером команда грати не буде. Та вона й не повинна була з цими футболістами в складі так грати, в "іспанку" грати. Якщо гравці не можуть три паси зробити, то про яку "Барселону" ми говоримо. Динамівський футбол і в наш час може приносити результат. Так, застосуй проти саме цих гравців щільний пресинг - і все розсиплеться, їх не буде видно на полі. Але треба щось змінювати.

У збірній замість Блохіна бачу Маркевича. Звичайно, на суміщення ніхто не піде, але кликати іноземця не бачу сенсу, а імена інших українських тренерів у пам'яті не спливають.

Ми всі - вболівальники, преса - повинні підтримати Блохіна. Неправильно думати, що голи відразу полетять у "дев'ятку" - він же не може особисто вийти на поле. Знадобиться час, але особисто я вірю в Блохіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram