>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сабо: Кращий кандидат - Маркевич. Далі я поставив Фоменко

Туман навколо персони головного тренера збірної ще не розсіявся.

Сабо: Кращий кандидат - Маркевич. Далі я поставив Фоменко
Фото: www.goodvin.info

Екс-наставник збірної України, а нині заступник керівника тренерської ради ФФУ Йожеф Сабо хоче бачити на чолі збірної України тільки вітчизняного фахівця.

- По-перше, треба прояснити один момент

: Блохін - не зрадник збірної, як його вважають багато вболівальників. Він повернувся в рідний клуб, у якому давно мріяв працювати, а тому засуджувати Олега Володимировича не маємо права.

Мене як заступника керівника тренерської ради ФФУ Михайло Фоменко й Анатолій Коньков зобов'язали запропонувати свої кандидатури. Першим номером у списку поставив Мирона Маркевича, у нього достатньо досвіду, а найголовніше - він довів, що може тренувати збірну. Є проблема - Ярославський його не відпустить. І нам треба ставити питання руба: що таке для нас національна команда? Я думаю, якби Маркевич її очолив, то це було б також плюсом для "Металіста", у якого раптом зросте авторитет у Європі. Загалом, усім, нарешті, треба зрозуміти, що національна команда - це вершина кар'єри...

Другий у списку - Михайло Фоменко. Між цими фахівцями нам і потрібно вибирати наставника

.

Посаду помічника в збірній довірив би Альтману. Я її тренував, знаю специфіку роботи, тому голослівним не буду - тут потрібна особлива людина. Наприклад, не знаю, як Блохін уживеться в "Динамо", тому що нацкоманда і клуб - різні речі. Знаєте, в чому сила Олега Володимировича? Крім його харизми, ще й дуже розумні помічники.

До речі, Протасов - варіант. Але він не працював зі збірними.

Я раніше був критиком сумісництва, але минув час, змінив свої погляди. А може, надати Блохіну можливість доопрацювати відбірний цикл ЧС-2014? Незважаючи на всі розмови з приводу нового наставника, цей варіант єдино правильний. Зазначу, що це - моя думка. Безперечно, йому буде дуже складно, він може відмовитися, і якщо говорити про перспективу потрапити в Бразилію, кращого варіанту не знайти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram