>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сабо: "Ліппі та Заваров - це вигадки журналістів"

Хто очолить збірну України - вирішить Виконком ФФУ.

Сабо: "Ліппі та Заваров - це вигадки журналістів"
Фото: Макс Левин

Заступник керівника тренерської ради ФФУ Йожеф Сабо розповів про тренерську проблему нашої національної збірної.

- Особисто я проти іноземного тренера у збірній. У нас є хороші молоді хлопці, які зростають професійно. Але стати тренером збірної означає взяти на себе велику відповідальність. Це не проста команда, йдеться про команду всієї країни, а це - велика відповідальність.

Потрібно запрошувати за заслуги. З іншого боку, є молоді, перспективні, які вже чогось домагалися, щось доводили, в них є характер. Не хочу називати прізвищ. Скажу лише, що в нас є тренери.

Нині велику роль відіграють агенти - нахабні люди, які здатні залізти в душу. Є ж фахівці, які працюють по три місяці. Їх звільняють, а вони відразу ж знаходять новий клуб. Працюють там три місяці й знову у відставку. Без роботи вони практично не сидять. Сам дивуюся, як так може бути - людина, яка нічого не показує, завжди при роботі. А хороші тренери без роботи. Отже, в когось дуже хороший агент.

Потрібно говорити про те, хто може очолити, в кого є характер для роботи з іменитими футболістами. Ми ж говоримо про національну збірну, в яку запрошують найкращих - тих, хто грає за кордоном, у вітчизняних провідних клубах. Із ними потрібно ладнати, вміти працювати. Пошук наставника збірної - не проста справа. Ну, призначили фахівця за якісь заслуги, а потім виявиться, що він не вміє працювати в збірній.

Заваров? Журналісти побачили, що він з'явився в штабі збірної і відразу висловили таке припущення. Можливо, а, може, й ні. Це все вирішуватиме Виконком ФФУ.

Я запропонував три кандидатури - всі працюють, добре працюють. Усі - наші. Можливо, хтось і запропонує іноземця. Але після роботи Діка Адвоката в збірній Росії з'явилися побоювання щодо цього. Я не бачу за кордоном прикладів, коли іноземець із чужої збірної чогось домагається. Хіба варто згадувати тих, хто їде в Корею чи ще кудись, виводять команду на чемпіонат світу і вважають, що це вже велике досягнення.

Ліппі? Це вигадка журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram