>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дорожчий за "Зеніт-Арену" тільки "Вемблі"

Будівництву стадіону в Санкт-Петербурзі і кінця-краю не видно.

Дорожчий за "Зеніт-Арену" тільки "Вемблі"
Фото: vnovostroike.ru

Загальна вартість будівництва нового стадіону "Зеніт" зросла на 8,4 мільярда рублів, і тепер вона становить 33 мільярди рублів (1млд доларів). Про це повідомив віце-губернатор Санкт-Петербурга Роман Філімонов.

За його словами, місто підрахувало остаточний кошторис будівництва після перепроектування.

Нову арену в Петербурзі почали будувати для футбольного клубу "Зеніт" 2007 року. Потім у зв'язку із заявкою на чемпіонат світу з футболу 2018 року, вже після початку будівництва арени, проект відправляли на доопрацювання, щоб споруда повністю відповідала вимогам ФІФА за місткістю та безпекою. Терміни відкриття стадіону неодноразово переносили, востаннє влада Петербурга стверджувала, що арену збудують до 2014-2015 років.

Отже, стадіон "Зеніту" став другою за вартістю футбольною ареною у світі. Дорожче обійшлося тільки знесення і спорудження нового "Вемблі" ($ 1,5 млрд). Паризький "Стад де Франс" коштував дешевше - $974 млн, лондонський "Емірейтс" - $770 млн.

На початку вересня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв розкритикував будівництво арени. Після цього влада міста повідомила, що не планує продовжувати контракт із компанією "Трансбуд", а оголосять новий конкурс на добудову.

Представник Смольного, зі свого боку, повідомив, що контракт із генпідрядником будівництва стадіону, який спливає 15 листопада, можуть продовжити.

Влада Петербурга вже витратила з міського бюджету на будівництво стадіону "Зеніт-Арена" 14 мільярдів рублів. У рамках адресної інвестиційної програми передбачено на стадіон у 2013 і 2014 роках по 5 мільярдів рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram