>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гецько: "Так, як зіграли Бутко і Селін, можемо і ми з Леоненком"

Автор першого забитого м'яча збірної України дивується з приводу такого виступу.

Свої думки про ці два поєдинки збірної України озвучив Іван Гецько, відомий у минулому форвард.

- У нас були всі підстави так мріяти після добротної гри в Англії. Так, там у нас був фарт, тому що за моментами Англія виграла з рахунком 7:3. Нашим хлопцям дуже щастило, вони навіть могли виграти. Показали гарну гру. Після цієї нічиєї ми вголос казали, що з нами почнуть рахуватися в Європі. Так і сталося.

Молдова і Чорногорія зрозуміли, з ким вони мають справу і серйозно поставилися до ігор з Україною. Про поєдинок з Молдовою взагалі не хочеться згадувати. Як можна було не виграти у команди, яка за класом на дві голови слабкіша від нашої збірної? А ось з Чорногорією ми побачили трагедію. Трагедію створили самі українці. Це просто шок. Навіть не знаю, що трапилося. Україна не знала, хто з нею грає. Ось гра і розклеїлася. Зрозуміло, що цією слабкістю скористалася Чорногорія. Це вам не Молдова. У балканців виступають представники чемпіонатів Італії, Голландії, Німеччини, Росії. Вони не могли не використовувати той шанс, який їм люб'язно надала Україна. Було боляче дивитися на безпорадного Гусєва, який не може втекти від незграбного двометрового захисника суперника. Що робили два крайні захисники: Бутко і Селін? Мають м'яч і не можуть віддати точного пасу. Або назад, або супернику. Так зіграти ще можу я чи Вітя Леоненко. Особливо дивує Євген Селін. У матчі з Молдовою він "заробив" пенальті, але суддя зжалився над Україною. Селін не зробив висновків і завалив чорногорця в своїй штрафній... Хоча, що ми вчепилися в Селіна? Вся команда була не схожа на Україну.

Можу назвати трьох футболістів, які грали на своєму рівні: це Коноплянка, П'ятов і Тимощук. До останнього можна висунути деякі претензії. Тимощук майже не підходив до чужого штрафного. Це можна пояснити тим, що він гравець руйнівний. Він король центру поля, коли треба оборонятися. А нам потрібно було рятувати гру. Тимощук при такій місії допомогти не зумів. Всі інші хлопці виглядали безпорадними. Де був Ярмоленко?! Де його техніка? Де "фінти"? Де швидкість?!

Загалом, вся команда не тільки робила дитячі помилки - хлопці не могли включити швидкість. У складі Чорногорії грали височенні футболісти. Ми їх повинні були перебігати, як на мотоциклах. Словом, футболісти завдали нам болісний удар. У кого тепер виграти, як не у Чорногорії? Невже у Англії? З такою грою?!

Спочатку подумав: напевно, збірній керувати дано лише Блохіну. Але ні. Не вірю, що одна тренерська рокіровка так могла вплинути на футболістів. Всі вони зрілі хлопці, більшість пограли на чемпіонаті Європи. Після цього, переконаний, вони мріють про участь на чемпіонаті світу. Вони повинні були летіти, як на крилах. Тим більше, після такого яскравого матчу з Англією. Причини напевно не в Блохіні. Причини інші, про які ми не знаємо.

Зараз нам не допоможе навіть Жозе Моурінью. Я про шанси збірної посісти перше місце в групі. Один промах - і ми навіть на друге місце не будемо мітити. А з приводу Заварова... Це лотерея. Всі призначення це лотерея. А раптом призначать Заварова, збірна знищить усіх суперників і вийде на мундіаль! А коли він не впорається із завданням, то почнуться розмови типу, хто він такий, чому він п'ять років без роботи. Важко щось зараз вгадати. Так само невідомо, чи потрібно збірній запрошувати іноземця.

В одному можна бути впевненим, що збірній потрібна допомога від клубів. Треба, щоб українці грали в Лізі чемпіонів. А виходить, що грають українські клуби, але без українських гравців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram