>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ: питання головного тренера збірної України наразі відкрите

Список кандидатів на "гарячу" посаду дуже великий.

ФФУ: питання головного тренера збірної України наразі відкрите
Фото: sport.ua

Тиждень минув відтоді, як наставники команд Прем'єр-ліги зібралися на першу нараду тренерів. Президент ФФУ Анатолій Коньков запропонував тоді учасникам наради висловити свої думки щодо того, хто повинен очолити національну збірну. Михайло Фоменко, голова Комітету національних збірних і тренерської ради розповів про підсумки цієї зустрічі.

- Усі тренери вже подали нам свої пропозиції. Серед названих кандидатур найчастіше згадувалися прізвища Миколи Павлова, Олександра Заварова, Павла Яковенка, Олексія Михайличенка, Леоніда Буряка і Михайла Фоменка.

Були пропозиції і про іноземного фахівця. Переважно це не стосувалося особистостей. Тренери називали країни, звідки б вони хотіли бачити фахівця. Передусім це Німеччина й Англія - оскільки вважають, що там працюють тренери, які будують тактику команд, перш за все, на підставі дотримання ігрової дисципліни. А ця складова сьогодні для нас дуже важлива. Після відбору групи претендентів із ними почнуться консультації.

Хто очолить збірну України в найближчому матчі зі збірною Болгарії, наразі не вирішено. Але в тренерському штабі залишаються Олександр Заваров і Олег Кузнєцов.

Для нас цей матч дуже важливий. У нашій команді є багато молодих футболістів, яким цей досвід украй необхідний. Тим паче, що збірна Болгарії демонструє цієї осені дуже змістовну гру. І після чотирьох проведених матчів посідає другу сходинку в групі В відбірного раунду ЧС-2014. В активі болгар - бойова нічия 2:2 із фіналістами Євро-2012 збірною Італії. Тому цей матч не буде легкою прогулянкою для нашої команди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram