>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" переміг ЦСКА в матчі Об'єднаного Суперкубка

"Шахтар" виграв усі матчі турніру

"Шахтар" переміг ЦСКА в матчі Об'єднаного Суперкубка
Фото: shakhtar.com

Футболісти "Шахтаря" отримали третю перемогу у трьох матчах Об'єднаного Суперкубка, перегравши ЦСКА.

Матч у Петах-Тікві (Ізраїль) закінчився з рахунком 2:1, повідомляє ИТАР-ТАСС.

З погляду турнірної ситуації зустріч не мала жодного значення. Поразка "Зеніту" від "Металіста" зробила "Шахтар" переможцем турніру, а футболісти ЦСКА могли лише піднятися в таблиці на друге місце. Тож гравці обох команд вийшли на поле розкутими, аби провести хороший передсезонний спаринг і порадувати глядачів красивим футболом.

Дебют матчу повністю залишився за армійцями. Уже на дев'ятій хвилині Зоран Тошич зробив те, що ЦСКА не міг здійснити протягом двох перших матчів - забив із гри. Серб із меж штрафного потужним ударом вразив ближню "дев'ятку", не залишивши жодного шансу воротареві "гірників " Андрію П'ятову - 1:0.

Отримавши перевагу, армійці відійшли назад і перейшли до гри на контратаках, віддавши ініціативу суперникові. Таке рішення в підсумку виявилося фатальним: отримавши вільний простір, гравці "Шахтаря" почали буквально розривати оборону суперника. До 40-ї хвилини команді Леоніда Слуцького вдавалося триматися, але потім вона "посипалася".

Спочатку Даріо Срна знову відзначився зі штрафного, забивши другий м'яч на турнірі, а через три хвилини "гірники" розіграли зразкову триходівку, яку вдало завершив Тайсон. Таким чином, у кінцівці тайму рахунок 1:0 перетворився на 1:2.

Перед другим таймом Мірча Луческу провів масову ротацію складу, помінявши відразу п'ятьох футболістів. Простіше від цього ЦСКА не стало - українці продовжували контролювати м'яч і за змогою шматували оборону суперників різкими і несподіваними випадами.

Втім, гравці "Шахтаря", переважно за складом бразильці, не мали наміру забивати якомога більше, а замість цього красувалися на публіці і відверто "піжонили". Армійці ж так і не змогли створити нічого зрозумілого біля воріт П’ятова в другому таймі, внаслідок чого рахунок більше не змінювався.

"Шахтар" виграв усі три матчі турніру і більш ніж заслужено став його тріумфатором (9 очок). Російські клуби показали себе не надто добре. На другому місці розташувався харківський "Металіст" (4), на третьому - санкт-петербурзький "Зеніт" (3), на четвертому - ЦСКА (2).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram