>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коньков: Кочетов привів у ФФУ озброєних самозванців

"Футбольна революція" провалилася

Коньков: Кочетов привів у ФФУ озброєних самозванців
Фото: www.fcsevastopol.com

"Правий сектор" не захоплював Будинок футболу. Про це заявив президент ФФУ Анатолій Коньков:

"Сьогодні мені подзвонив Кочетов і сказав, що моєї відставки вимагає Майдан. Що це підтримано і санкціоновано Турчиновим. Що мені краще подати у відставку, щоб все пройшло безкровно.

Це треба було зробити до вівторка. Раптово сьогодні близько першої години дня приїхала група, чоловік 15-20 в касках і бронежилетах. Кочетов провів їх у мій кабінет. Дали мені часу півгодини - написати заяву і прибрати людей з будівлі.

Вони були озброєні, я бачив пістолети. Я відмовився - в країні є чинні органи влади, якщо є претензії, все має відбуватися в рамках процедури.

Ми говорили близько години, все було мирно. Вони заявили, що вони ультрас "Динамо". Потім приїхали співробітники підрозділу Київ-Центр і всіх їх вивели.

Після цього мені подзвонили з "Правого сектору", заявили, що це самозванці і пообіцяли захист Будинку футболу. У відставку подавати не буду, звичайно".

Раніше повідомлялося про те, що офіс ФФУ захопили активісти "Правого сектору".

Нагадаємо, Коньков став президентом ФФУ у вересні 2012 р., замінивши на цій посаді Григорія Суркіса. Анатолій Дмитрович вважається ставлеником "Шахтаря". Ігорь Кочетов, довірена особа Суркіса, свого часу ініціював розслідування справи про матч "Металіст" - "Карпати", який ФФУ і УЄФА визнали "договірним". Після зміни влади Кочетов змушений був покинути ФФУ, але зберіг пост президента Київської федерації футболу.

Зазначимо, що за регламентом ФІФА будь-яке втручання держави в роботу національних асоціацій неприйнятно і жорстко карається. Зокрема, мова може йти про виключення збірної і клубів з турнірів, що проводяться ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram